Un stâlp de înaltă tensiune, distrus marţi în urma unui atentat în nordul Tiranei

O explozie de origine criminală a afectat grav marţi seara, la Milot, în nordul Tiranei, un stâlp de pe linia de înaltă tensiune dintre Tirana şi Podgorica (Muntenegru), a anunţat joi poliţia.

134 afișări
Imaginea articolului Un stâlp de înaltă tensiune, distrus marţi în urma unui atentat în nordul Tiranei

Un stâlp de înaltă tensiune, distrus marţi în urma unui atentat în nordul Tiranei (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Poliţia a calificat aceast incident drept "act terorist".

Explozia a avut loc pe 31 decembrie, în jurul orei locale 18.00 (19.00, ora României). Persoane necunoscute au depus o cantitate mare de TNT la baza stâlpului de înaltă tensiune, la Nderdedaj, la distanţa de 50 de kilometri nord de Tirana, potrivit poliţiei.

În pofida acestui atentat, aprovizionarea cu energie electrică în Albania nu a fost perturbată.

Poliţia a anunţat că a găsit la faţa locului foi de hârtie pe care scria "Petrol" şi "Impozite".

Autorităţile albaneze au decis să majoreze cu 10 lek (0.07 euro) pe litru taxele pe benzină, începând de la 1 ianuarie, şi să aplice un nou sistem fiscal care prevede, de asemenea, majorarea taxelor pe venit şi pentru marile întreprinderi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici