Una dintre navele militare ale SUA trimise în Marea Neagră pentru Soci, implicată într-un incident

Una dintre cele două nave militare americane trimise de Statele Unite în Marea Neagră pentru a fi disponibilă pe parcursul Jocurilor Olimpice de la Soci a fost implicată într-un incident maritim şi este ancorată pentru reparaţii în Turcia, anunţă Forţele Navale americane.

1766 afișări
Imaginea articolului Una dintre navele militare ale SUA trimise în Marea Neagră pentru Soci, implicată într-un incident

Una dintre navele militare ale SUA trimise în Marea Neagră pentru Soci, implicată într-un incident (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Nava USS Taylor se află în prezent în Portul Samsun, în nordul Turciei, unde este inspectată după un incident maritim produs pe 12 februarie", anunţă Forţele Navale americane, într-un comunicat citat de AFP.

Niciunul dintre cei 200 de membri ai echipajului nu a fost rănit.

Se pare că nava a atins stânci în timpul manevrelor de intrare în Portul Samsun pentru alimentarea cu carburanţi. Elicele navei au fost deteriorate în incident.

Cazul face obiectul unei anchete.

Două nave militare ale Statelor Unite - USS Mount Whitney şi USS Taylor - au fost trimise în Marea Neagră de două săptămâni, urmând să fie disponibile pentru evacuarea cetăţenilor americani, în cazuri de necesitate, sau pentru alte situaţii de urgenţă, în timpul Jocurilor Olimpice de la Soci. Cele două nave militare şi avioane de transport vor fi disponibile în cadrul unui plan de urgenţă pentru evacuarea cetăţenilor americani, inclusiv a atleţilor, în cazul unor situaţii grave de securitate pe durata Jocurilor Olimpice de iarnă de la Soci, programate în intervalul 7-23 februarie 2014. Avioanele disponibile vor fi de tip C-17, staţionate la baze din Germania.

Grupuri islamiste din Caucazul rus au ameninţat că vor încerca să comită atacuri teroriste în timpul Jocurilor Olimpice de la Soci, staţiune situată pe litoralul Mării Negre.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici