Ungaria înăspreşte sancţiunile rutiere, în special pentru şoferii străini

Conducătorii auto care au consumat băuturi alcoolice, depăşesc viteza legal admisă sau nu respectă culoarea roşie a semaforului pot primi, din iulie, amenzi de până la 300.000 de forinţi (1.130 de euro), care trebuie plătite pe loc, a anunţat cotidianul Nepszava, în ediţia de marţi.

537 afișări
Imaginea articolului Ungaria înăspreşte sancţiunile rutiere, în special pentru şoferii străini

Ungaria înăspreşte sancţiunile rutiere, în special pentru şoferii străini (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit amendamentelor la Codul Rutier ungar, care intră în vigoare la 1 iulie, pietonii care trec pe roşu pot primi, de asemenea, amenzi care trebuie achitate pe loc, în valoare de 30.000 de forinţi (aproximativ 113 euro).

Limita superioară a amenzilor a fost crescută, deja, în 2008, la 300.000 de forinţi, dar asemenea amenzi sunt aplicabile, în prezent, doar în cazuri speciale, cum ar fi pătrunderea cu vehiculul într-o rezervaţie naturală sau oprirea în intersecţiile cu calea ferată.

Introducerea amendamentelor care permit plata unor amenzi în cuantum foarte mare şi obligativitatea de a le plăti pe loc vizează mai ales şoferii străini, care părăsesc ţara fără să îşi plătească amenzile. Noile reglementări vor permite poliţiei să reţină un vehicul străin, până la plata amenzii.

Potrivit aceloraşi amendamente, amenzile vor fi reduse la 30.000 de forinţi pentru utilizarea telefonului mobil în timpul conducerii maşinii şi neutilizarea centurilor de siguranţă sau scaunelor pentru copii. De asemenea, la însumarea a 18 puncte de penalizare, permisul de conducere este suspendat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici