Uniunea Europeană prelungeşte atacurile împotriva navelor piraţilor somalezi. Vor fi vizate şi ţinte terestre importante

Uniunea Europeană a prelungit, vineri, cu doi ani, până la sfârşitul anului 2014, misiunea sa de combatere a pirateriei în largul Somaliei, permiţând chiar şi atacuri asupra unor baze situate pe litoral, informează AFP.

370 afișări
Imaginea articolului Uniunea Europeană prelungeşte atacurile împotriva navelor piraţilor somalezi. Vor fi vizate şi ţinte terestre importante

UE prelungeşte atacurile împotriva navelor piraţilor somalezi. Vor fi vizate şi ţinte terestre importante (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Decizia de prelungire a fost oficializată de miniştrii de Externe ai statelor UE, care au prezentat un bilanţ al operaţiunii Atalanta, iniţiată în 2008.

În afară de protejarea navelor comerciale, operaţiunea a permis arestarea a 117 presupuşi piraţi, doar în cursul anului 2011, precum şi anihilarea a 27 de reţele de piraterie.

După mai multe luni de dezbateri, miniştrii au decis şi aprobarea unor "măsuri mai energice pe litoralul somalez", declară Catherine Ashton, Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe.

Navele care acţionează în cadrul operaţiunii Atalanta vor avea de acum înainte posibilitatea neutralizării depozitelor construite de piraţi pe litoralul somalez.

UE a alocat un buget de 14,9 milioane de euro pentru finanţarea operaţiunii Atalanta.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici