Ursula von de Leyen se deplasează în Azerbaidjan pentru un contract de aprovizionare cu gaze a Uniunii Europene

Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene, se va deplasa luni la Baku, în cadrul unui plan privind achiziţionarea de gaz natural din Azerbaidjan, în contextul în care Uniunea Europeană încearcă să reducă dependenţa de energia din Rusia.

1755 afișări
Imaginea articolului Ursula von de Leyen se deplasează în Azerbaidjan pentru un contract de aprovizionare cu gaze a Uniunii Europene

Sursa foto: MediafaxFoto

"În contextul în care Rusia continuă utilizarea ca arme a resurselor de energie, diversificarea importurilor noastre de energie este o prioritate pentru Uniunea Europeană. Preşedintele Ursula von der Leyen şi comisarul pentru Energie, Kadri Simson, se vor afla mâine în Azerbaidjan pentru continuarea avansării cooperării", a comunicat duminică seară Comisia Europeană.

Conform unui document vizualizat de agenţia Reuters, Comisia Europeană le propune statelor membre UE un acord cu Azerbaidjanul pentru creşterea volumului importurilor de gaz natural şi susţinerea extinderii unui gazoduct.

Rusia a oprit furnizarea de gaze către Polonia în urmă cu câteva luni, iar livrările care tranzitează Ucraina sunt diminuate din cauza războiului. În plus, fluxul de gaze către mai multe state membre UE a fost redus în ultima săptămână din cauza unor lucrări de întreţinere. Germania a semnalat că se pregăteşte pentru toate scenariile, inclusiv pentru oprirea totală a alimentării cu gaz, la finalul lucrărilor de întreţinere la gazoductul Nord Stream 1.

Însă ambasadorul Rusiei la organizaţiile internaţionale de la Viena, Mihail Ulianov, a declarat duminică seară că Moscova îşi va onora obligaţiile contractuale. "Rusia nu a refuzat niciodată să continue aprovizionarea cu gaze a Europei şi îşi respectă în totalitate obligaţiile contractuale", a afirmat Ulianov.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici