Ursula von der Leyen: Sunt "progrese" în negocierile pe tema relaţiilor post-Brexit

  • Ursula von der Leyen: Sunt "progrese" în negocierile privind relaţiile post-Brexit
  • Preşedintele CE: "Înregistrăm progrese, dar rămân două probleme critice: standardele comune şi cotele de pescuit"
  • Tranziţia post-Brexit expiră pe 31 decembrie 2020
842 afișări
Imaginea articolului Ursula von der Leyen: Sunt "progrese" în negocierile pe tema relaţiilor post-Brexit

Ursula von der Leyen: Sunt "progrese" în negocierile pe tema relaţiilor post-Brexit

Negocierile Uniunii Europene cu Marea Britanie pe tema relaţiilor post-Brexit înregistrează progrese, deşi încă sunt divergenţe semnificative, a afirmat joi seară Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene, potrivit cotidianului The Guardian.

"Înregistrăm progrese, dar rămân două probleme critice: standardele comune şi cotele de pescuit, unde ne-am dori să observăm mai multe progrese", a declarat Ursula von der Leyen.

"Suntem în contact strâns, dat fiind că negocierile s-au intensificat. Încă există 11 domenii care trebuie negociate", a precizat preşedintele Comisiei Europene.

Marea Britanie s-a retras din Uniunea Europeană pe 1 februarie. În perioada de tranziţie post-Brexit, care durează până pe 31 decembrie 2020, Marea Britanie va continua să aplice reglementările Uniunii Europene. Premierul Boris Johnson speră că va finaliza până pe 31 decembrie 2020 negocierile privind viitoarele relaţii bilaterale. Liderii UE i-au transmis în mod repetat că timpul este foarte scurt. Bruxellesul a avertizat Guvernul de la Londra că va trebui să respecte standardele sociale, de muncă şi de protecţie a mediului pentru a obţine un acord de liber-schimb cu Uniunea Europeană. Downing Street susţine că vrea condiţii similare cu cele acordate de Uniunea Europeană Canadei, Coreei de Sud şi Japoniei, dar oficiali UE au atras atenţia că situaţia este diferită la nivelul standardelor, în contextul proximităţii geografice dintre Uniunea Europeană şi Marea Britanie. Recent, cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a avertizat că Uniunea Europeană trebuie să se pregătească pentru scenariul încheierii fără niciun acord a tranziţiei post-Brexit.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici