Văduvele lui ben Laden, interogate de serviciile de informaţii americane - VIDEO

Cele trei văduve ale lui Osama ben Laden care se aflau în reşedinţa din Abbottabad în timpul raidului în care a fost ucis acesta au fost interogate de ofiţeri ai serviciilor de informaţii americane, sub supravegherea serviciilor de informaţii pakistaneze, relatează CNN.

1960 afișări
Imaginea articolului Văduvele lui ben Laden, interogate de serviciile de informaţii americane - VIDEO

Soţiile lui Osama ben Laden, interogate de serviciile de informaţii americane

Femeile - interogate împreună - s-au arătat "ostile" faţă de americani, potrivit unui oficial din cadrul Guvernului pakistanez şi a doi oficiali americani. Cea mai în vârstă dintre ele a vorbit în numele grupului.

Membrii serviciilor de informaţii pakistaneze se aflau în cameră împreună cu agenţii americani, au declarat oficialii. Americanii voiau să interogheze cele trei femei separat, pentru a le putea verifica declaraţiile.

Toţi cei trei oficiali contactaţi au declarat că interogatoriul nu a adus prea multe informaţii noi.

Conform CNN, ese posibil ca oficialii americani să le mai interogheze pe cele trei soţii ale lui Osama ben Laden.

Cea mai tânără dintre cele trei văduve, Amal Ahmed Abdulfattah în vârstă de 29 ani din Yemen, a fost împuşcată în picior la 2 mai, de o echipă americană a Navy SEAL. Un oficial american le-a identificat pe celelalte două ca fiind Khairiah Sabar, cunoscută ca "Umm Hamza," şi Siham Sabar, sau "Umm Khalid".

Acestea sunt trei dintre cele cinci soţii ale liderului Al-Qaida. Împreună, ele au născut cel puţin 20 de copii, inclusiv 11 băieţi, dintre care unul a fost ucis în timpul raidului american.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici