Vicepremierul Ungariei, Zsolt Semjen: Liderii maghiari sunt "persecutaţi" în România sub "pretextul luptei anticorupţie"

Zsolt Semjen, vicepremierul Ungariei, şi-a declarat sprijinul pentru liderii maghiari din România care sunt "persecutaţi nedrept" sub "pretextul luptei anticorupţie," informează agenţia de ştiri MTI.

2503 afișări
Imaginea articolului Vicepremierul Ungariei, Zsolt Semjen: Liderii maghiari sunt "persecutaţi" în România sub "pretextul luptei anticorupţie"

Vicepremierul Ungariei, Zsolt Semjen: Liderii maghiari sunt "persecutaţi" în România sub "pretextul luptei anticorupţie" (Imagine: Vargyasi Levente/ Arhiva Mediafax Foto)

Semjen a acordat premiul Ungurii din afara Frontierelor către patru politicieni maghiari din România: Arpad Antal (primar al oraşului Sfantu Gheorghe); Robert Raduly (primarul din Miercurea Ciuc; Domokos Szoke (viceprimarul din Miercurea Ciuc) şi Janos Mezei, fost primar al oraşului Gheorghieni.

Premiile au fost înmânate vineri la consulatul general al Ungariei de la Miercurea Ciuc.

Autorităţile române au demarat anchete penale pe numele celor patru politicieni pentru presupuse fapte de corupţie.

"Ceea ce se întâmplă este de fapt o intimidare a maghiarilor sub pretextul luptei anticorupţie," a declarat Semjen, care a adăugat că este evident faptul că aceste anchete au fost iniţiate împotriva unor lideri maghiari care joacă un rol crucial în reprezentarea comunităţii lor şi care luptă pentru interesele şi supravieţuirea acestei comunităţi.

"Ungaria nu-i va părăsi niciodată, ei pot întotdeauna să se bazeze pe sprijinul Ungariei," a mai declarat Semjen, care a continuat spunând că Budapesta va căuta sa obţină sprijin pentru ei la toate instituţiile internaţionale.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici