Vicepreşedintele UMP vrea ca UE să fie formată din şase membri şi Franţa să iasă din Schengen

Vicepreşedintele UMP (dreapta) Laurent Wauquiez, fost ministru în timpul preşedinţiei lui Nicolas Sarkozy, s-a declarat joi în favoarea constituirii unui nucleu dur al UE format din şase ţări şi a ieşirii Franţei din spaţiul Schengen, potrivit unui interviu acordat postului de televiziune BFMTV.

524 afișări
Imaginea articolului Vicepreşedintele UMP vrea ca UE să fie formată din şase membri şi Franţa să iasă din Schengen

Vicepreşedintele UMP vrea ca UE să fie formată din şase membri şi Franţa să iasă din Schengen

"Integrând prea multe ţări, am ucis proiectul european", apreciază Laurent Wauquiez, fost ministru pentru Afaceri Europene. "Extinderea a fost o eroare. Trebuie reconstituit nucleul european în jurul a şase ţări: Germania, Italia, Spania, Belgia, Olanda şi Franţa. Celorlalte trebuie să li se explice că nu funcţionează în acelaşi ritm. Este valabil pentru Marea Britanie, Irlanda sau România", a declarat el.

"Te salvezi sau te scufunzi cu Europa, aceasta este poziţia mea", a declarat el. Pe tema imigraţiei, Laurent Wauquiez apreciază că "Franţa trebuie să iasă din Schengen" şi speră "că aceasta va deveni poziţia UMP".

"Acest lucru nu poate să meargă pentru că ţările europene nu au aceeaşi situaţie în legătură cu imigraţia. Germania are puţini copii, are nevoie de imigraţie. Franţa are mai degrabă mulţi copii, ea nu are nevoie de imigraţie", a detaliat vicepreşedintele UMP.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici