VIDEO Atentat în Turcia: Zeci de morţi şi răniţi după ce un autobuz care transporta militari a explodat la Kayseri/ Erdogan acuză militanţii kurzi

Cel puţin 13 militari au decedat, iar alţii 48 au fost răniţi, după ce un autobuz care transporta cadre militare a explodat în oraşul Kayseri, situat în partea centrală a Turciei, informează site-ul agenţiei Reuters.

27688 afișări
Imaginea articolului VIDEO Atentat în Turcia: Zeci de morţi şi răniţi după ce un autobuz care transporta militari a explodat la Kayseri/ Erdogan acuză militanţii kurzi

ATENTAT în Turcia: Mai mulţi morţi şi răniţi, după ce un autobuz care transporta militari a explodat la Kayseri

UPDATE 15:03 Erdogan acuză militanţii kurzi de explozia ce a vizat un autobuz cu militari, în Turcia

Recep Tayyip Erdogan, preşedintele turc, acuză militanţii kurzi de explozia care a avut loc sâmbătă, când un vehicul-capcană a fost detonat în apropierea unui autobuz ce transporta militari, ucigând 13 persoane şi rănind altele 55, în oraşului turc Kayseri, informează Reuters.

”Stilul şi scopul atacului demonstrează în mod clar ţelul organizaţiei teroriste separatiste de a prinde pe picior greşit Turcia, de a-i submina puterea şi de a a-şi concentra energia şi forţele în altă parte”, a declarat preşedintele turc.

”Ştim că aceste atacuri la care suntem supuşi nu sunt independente de desfăşurările noastre militare în regiune, în special în Irak şi Siria”, a adăugat acesta.

Explozia a avut loc la o săptămână după ce un dublu-atentat a vizat poliţia din Istanbul. Există riscul indignării populaţiee în urma acestor atacuri, a altor atentate revendicate de militanţii kurzi şi Stat Islamic, precum şi din cauza tentativei de lovitură de stat care a avut loc în luna iulie.

Totodată, acest atentat va spori tensiunile din sud-estul Turciei, o zonă cu o populaţie predominat kurdă, unde militanţii au condus o insurgenţă pe parcursul a trei decenii, care a atins punctul culminant în ultimii ani.

UPDATE: Cel puţin 13 morţi şi 48 de răniţi, în urma exploziei unui autobuz în Turcia

Potrivit agenţiei de ştiri Dogan, explozia a lovit autobuzul în momentul în care acesta s-ar fi oprit la un semafor roşu, în apropierea campusului universităţii Erciyes, de acesta s-ar fi apropiat o maşină care apoi a explodat.

Militanţii kurzi au vizat anterior autobuze care transportau forţe militare şi de securitate, în Turcia.

În urma exploziei, cel puţin 13 militari au fost ucişi, iar alţii 48 răniţi. Există posibilitatea ca în urma atacului să fi fost răniţi şi civili.

Persoanele rănite au fost transportate la spital pentru a li se oferi îngrijirea necesară.

Kayersi este unul dintre marile oraşe din Turcia, acesta fiind un important centru industrial.

Premierul turc ar fi declarat că explozia din oraşul Kayseri este similară dublului atentat care a avut loc în urmă cu o săptămână în Istanbul.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici