Turcia ameninţă Austria după ce Viena a cerut blocarea negocierilor UE. Ankara promite măsuri "la toate nivelurile şi pe toate subiectele"

Administraţia Recep Tayyip Erdogan a avertizat vineri că Turcia va lua măsuri împotriva Austriei "la toate nivelurile" după ce Guvernul de la Viena a cerut blocarea negocierilor cu Ankara privind admiterea în Uniunea Europeană, relatează EUObserver.

15855 afișări
Imaginea articolului Turcia ameninţă Austria după ce Viena a cerut blocarea negocierilor UE. Ankara promite măsuri "la toate nivelurile şi pe toate subiectele"

Turcia ameninţă Austria după ce Viena a cerut blocarea negocierilor UE. Ankara va lua măsuri "la toate nivelurile"

Ministrul austriac de Externe, Sebastian Kurz, a cerut suspendarea negocierilor UE-Turcia din cauza acţiunilor de reprimare adoptate de regimul Recep Erdogan după tentativa de lovitură de stat din iulie.

Atitudinea Austriei a atras furia Turciei.

"Vom lua măsuri împotriva Austriei la toate nivelurile şi pe toate subiectele", a avertizat şeful diplomaţiei turce, Mevlut Cavusoglu.

La rândul său, ministrul turc pentru Afaceri Europene, Omer Celik, a acuzat Austria de "sabotarea proiectului UE".

"Nu există nicio diferenţă între tipul de discurs practicat de ministrul austriac de Externe şi cel al unui partid rasist", a acuzat Celik, citat de agenţia de ştiri Anadolu.

Turcia a luat măsuri dure de reprimare după tentativa de lovitură de stat militară din 15 iulie, arestând 36.000 de militari, magistraţi, jurnalişti şi profesori universitari.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici