VIDEO | ALERTĂ de securitate în centrul Parisului. Un vehicul al Jandarmeriei, lovit intenţionat cu o maşină. UPDATE: Şoferul, înarmat, a murit

Un incident de securitate a fost semnalat, luni, în centrul oraşului Paris, pe Bulevardul Champs-Elysées, anunţă Poliţia franceză. Poliţia din Paris a confirmat că pe Bulevardul Champs-Elysées se desfăşoară o operaţiune de securitate, recomandând cetăţenilor să evite zona. "Champs Elysées, intervenţie în curs a poliţiei. Evitaţi zona!", a transmis Prefectura Poliţiei din Paris.

2329 afișări
Imaginea articolului VIDEO | ALERTĂ de securitate în centrul Parisului. Un vehicul al Jandarmeriei, lovit intenţionat cu o maşină. UPDATE: Şoferul, înarmat, a murit

VIDEO Incident de securitate în centrul Parisului. Vehicul al Jandarmeriei, lovit aparent intenţionat cu o maşină. UPDATE: Şoferul, înarmat, a murit

UPDATE 18:35 Ancheta în cazul atacului cu vehicul din Paris, preluată de Parchetul antiterorist

Ancheta în cazul incidentului produs luni pe Bulevardul Champs-Elysées din Paris a fost preluată de Direcţia antiteroristă a Parchetului, anunţă surse citate de cotidianul Le Figaro.

"Pornim de la premisa că a fost un act intenţionat", a declarat un oficial din cadrul comisiei de investigaţie.

Cazul a fost preluat de Direcţia antiteroristă a Parchetului din Paris.

 

 

UPDATE 18:20 Individul care a atacat cu maşina, luni, un vehicul al Jandarmeriei, în centrul oraşului Paris, a decedat, anunţă surse citate de ziarul Le Point.

Incidentul a avut loc în jurul orei 15.45 (16.45, ora României), pe Bulevardul Champs-Élysées.

Un individ a lovit cu un autoturism Renault Mégane o autoutilitară a Jandarmeriei, în zona Pieţei Étoile. Autoturismul a luat foc la impact, iar în el au fost găsite arme şi o butelie de gaz.

"Situaţia este sub control pe Bulevardul Champs Élysées; nu există răniţi în rândul forţelor de ordine şi civililor", a transmis Prefectura Poliţiei din Paris.

Potrivit unor surse din cadrul Poliţiei, individul, în vârstă de 31 de ani, era în atenţia serviciilor secrete din cauza legăturilor cu grupuri islamiste.

 

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Un individ a lovit cu un vehicul, aparent în mod intenţionat, autoutilitară a Jandarmeriei franceze, în centrul oraşului Paris, afirmă surse citate de cotidianul Le Figaro.

 

 

Potrivit surselor citate, incidentul a avut loc în zona Marigny, pe Bulevardul Champs-Elysées. Staţia de metrou Champs-Elysées-Clémenceau şi un şantier de construcţii au fost evacuate ca măsură de precauţie.

După impact, vehiculul Jandarmeriei a luat foc, însă, deocamdată, nu există informaţii că s-ar fi înregistrat victime, iar şoferul era înarmat, au declarat surse citate de presa franceză.

 

 

Explozia nu a fost puternică. Nu este clar dacă în vehicul era un dispozitiv exploziv. În cazul în care a fost un asemenea dispozitiv, cel mai probabil nu a explodat aşa cum se intenţiona.

Autoturismul şi, parţial, autoutilitara Jandarmeriei au luat foc în urma impactului.

Proprietarul maşinii este un individ aflat în atenţia autorităţilor pentru legături cu grupuri islamiste, anunţă surse citate de postul Europa 1.

Autorităţile franceze suspectează că incidentul, care potrivit informaţiilor de acum nu s-a soldat cu răniţi, ar putea fi de tip terorist.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici