Vila lui Osama ben Laden din Abbottabad a fost demolată - FOTO

Vila din Abbottabad (Pakistan) unde locuia Osama ben Laden de cel puţin cinci ani atunci când a fost ucis de o unitate de comando americană, în mai 2011, a fost demolată.

374 afișări
Imaginea articolului Vila lui Osama ben Laden din Abbottabad a fost demolată - FOTO

Vila lui Osama ben Laden din Abbottabad a fost demolată (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Demolarea începută sâmbătă a clădirii de trei etaje a durat mai puţin de două zile fără întrerupere. "Demolarea este terminată, imobilul de trei etaje a fost dărâmat", a declarat un oficial al forţelor de securitate pakistaneze.

Luni dimineaţă, doar gardul de protecţie având patru metri înălţime nu era demolat.

"Ni s-a ordonat să rămânem la faţa locului până la noi directive. Zidul va rămâne intact pentru moment. Următorul pas este să îndepărtăm molozul", conform oficialului.

Vila amplasată în apropiere de Abbottabad (nord-vest) şi la câteva sute de metri de cea mai importantă academie militară din Pakistan, a fost demolată înainte de prima aniversare a raidului american din 2 mai 2011.

Această operaţiune americană secretă a umilit armata şi Guvernul pakistanez, această ţară susţinându-şi suveranitatea teritorială. Localizarea vilei a fost un alt subiect care a demonstrat incompetenţa sau complicitatea armatei pakistaneze cu islamiştii, deşi este cea mai importantă instituţie a acestei ţări aliată oficial cu SUA din anul 2001.

"Nu am găsit nimic în casă. Totul a fost luat de către anchetatori", a adăugat responsabilul forţelor de securitate trimise la faţa locului.

Aproximativ 500 de poliţişti au fost prezenţi pentru a forma un cordon de securitate în jurul vilei.

Ben Laden locuia în această casă cu cele trei soţii ale sale şi cu nouă copii între care şi nepoţi de ai lui.

Cadavrul său a fost aruncat în mare, pentru a evita ca simpatizanţii să nu fie atraşi de un eventual mormânt al organizatorului atentatului din 11 septembrie 2001, din Statele Unite.

Această ultimă casă a lui Ben Laden a atras sute de vizitatori, oficialii temându-se că aceasta ar putea deveni o atracţie turistică.

Autorităţile pakistaneze nu au făcut nici o declaraţie despre motivul pentru care clădirea a fost dărâmată.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici