Vizitele turistice la Casa Albă vor fi anulate din cauza măsurilor de austeritate

Vizitele la Casa Albă, populare în rândul turiştilor care vin la Washington, vor fi anulate din acest weekend, din cauza măsurilor de austeritate intrate în vigoare săptămâna trecută, a anunţat marţi Biroul de vizite al reşedinţei oficiale.

107 afișări
Imaginea articolului Vizitele turistice la Casa Albă vor fi anulate din cauza măsurilor de austeritate

Vizitele turistice la Casa Albă vor fi anulate din cauza măsurilor de austeritate (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Din cauza unor reduceri de personal ca urmare a tăierilor bugetare, informăm cu regret (publicul) că vizitele la Casa Albă vor fi anulate începând de sâmbătă, 9 martie, până la un nou ordin", se anunţă la robotul telefonic al biroului, care centralizează rezervările.

"Din nefericire, nu vom fi în măsură să reprogramăm vizitele afectate" de aceste anulări, precizează biroul, dând asigurări că "regretă mult să ia aceste măsuri, în special în timpul perioadei de primăvară", când numărul turiştilor creşte la Washington.

În perioada vacanţelor şcolare de la sfârşitul lui martie, când cireşii plantaţi în apropiere de fluviul Potomoc înfloresc în mod spectaculos, capitala federală atrage zeci de mii de turişti la Festivalul "Cherry Blossom".

Casa Albă, clasată ca monument istoric şi gestionată de Serviciul Parcurilor Naţionale, se vizitează în baza unei rezervări. Vizitatorii, pentru care nu există ghid, pot vedea unele spaţii de la subsolul reşedinţei oficiale sau camerele de lux de la parter.

Primul etaj, unde se află zona rezidenţială privată a preşedintelui şi familiei sale, şi aripa de vest, organizată în jurul faimosului Birou Oval, centrul preşedinţiei, nu pot fi văzute.

Tăieri semnificative în cheltuielile bugetului federal au fost angajate vineri, după ce republicanii şi democraţii nu au reuşit să se înţeleagă cu privire la modalitatea de a reduce deficitul. Bugetul a fost astfel lipsit de 85 de miliarde de dolari până la 30 septembrie.

Deplângând situaţia, preşedintele Barack Obama a afirmat că aceasta se va traduce prin concedii fără plată pentru sute de mii de funcţionari publici sau contractuali.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici