Vladimir Putin acuză Kosovo de tensionarea relaţiilor cu Serbia prin înfiinţarea unei armate proprii

Preşedintele rus Vladimir Putin a acuzat joi autorităţile din Kosovo că au întreprins o serie de provocări, inclusiv prin decizia de a-şi înfiinţa propria armată, o mişcare care a dus la tensionarea relaţiilor cu Serbia care ar fi putut destabiliza regiunea, relatează Reuters.

435 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin acuză Kosovo de tensionarea relaţiilor cu Serbia prin înfiinţarea unei armate proprii

Vladimir Putin acuză Kosovo de tensionarea relaţiilor cu Serbia prin înfiinţarea unei armate proprii

Vladimir Putin a susţinut o conferinţă de presă la Belgrad în urma discuţiilor avute cu preşedintele Serbiei, Aleksandar Vucic.

Putin a declarat că este de părere că decizia Kosovo de a-şi înfiinţa propria armată a fost ilegală.

Preşedintele rus Vladimir Putin se află într-o vizită oficială la Belgrad unde s-a întâlnit cu omologul său sârb, Aleksandar Vucic, şi a semnat o serie de acorduri şi memorandumuri, subliniind căldura dintre cei doi aliaţi slavi, a informat joi publicaţia Balkan Insight.

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat că vizita sa din Serbia se va concentra pe cooperarea militară şi pe îmbunătăţirea apărării Serbiei. Acordurile care vor fi semnate vor include un acord privind utilizarea energiei atomice în scopuri paşnice.

 

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici