Vladimir Putin i-a semnalat regelui Arabiei Saudite că sancţiunile impuse Qatarului au efecte negative în Orientul Mijlociu

Vladimir Putin, preşedintele Rusiei, a discutat telefonic cu regele Arabiei Saudite, Salman bin Abdulaziz Al Saud. Liderul de la Kremlin i-a transmis că sancţiunile impuse Qatarului şi criza generată nu contribuie la soluţionarea conflictului sirian şi la combaterea în mod eficient a terorismului, anunţă Kremlinul.

2195 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin i-a semnalat regelui Arabiei Saudite că sancţiunile impuse Qatarului au efecte negative în Orientul Mijlociu

Vladimir Putin i-a semnalat regelui saudit că sancţiunile impuse Qatarului au efecte negative în Orientul Mijlociu (Imagine: Hepta)

"Ţinând cont de rezultatele recentei vizite la Moscova a prinţului moştenitor Mohammad bin Salman Al Saud, preşedintele Rusiei şi regele Arabiei Saudite au discutat despre teme actuale în sensul avansării relaţiilor saudito-ruse şi au exprimat angajamentul reciproc de intensificare a cooperării bilaterale", anunţă Preşedinţia Rusiei, într-un comunicat postat pe site-ul instituţiei.

"Cei doi şefi de stat au schimbat puncte de vedere despre actuala situaţie din Orientul Mijlociu şi nordul Africii, atingând inclusiv tema deteriorării situaţiei în cazul Qatarului, situaţie care, din păcate, nu contribuie la intensificarea eforturilor pentru soluţionarea conflictului sirian şi combaterea terorismului. Cei doi lideri au convenit să continue contactele la diferite niveluri", precizează Kremlinul.

Qatarul este vizat de o blocadă economică şi diplomatică instituită de alte ţări arabe, sub coordonarea Arabiei Saudite, cel mai probabil la solicitarea preşedintelui SUA, Donald Trump, sub acuzaţia finanţării terorismului şi din cauza legăturilor cu Iranul.

Mohammed bin Abdulrahman al-Thani, ministrul de Externe al Qatarului, a efectuat acum câteva zile o vizită oficială în Rusia, întâlnindu-se cu omologul său rus, Serghei Lavrov, în contextul eforturilor Administraţiei de la Doha de a evita izolarea internaţională.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici