Vladimir Putin: Sistarea serviciilor publice în estul Ucrainei este o eroare majoră

Decizia Administraţiei de la Kiev de a suspenda serviciile publice în estul ţării este o "eroare majoră", a declarat preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, la summitul G20.

947 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin: Sistarea serviciilor publice în estul Ucrainei este o eroare majoră

Vladimir Putin (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Am aflat din presă despre blocada economică impusă regiunilor Lugansk şi Doneţk. Cred că este o eroare majoră, pentru că izolează aceste regiuni de estul ţării. De ce? Vom aborda această problemă cu preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko", a spus Putin.

Putin a precizat că nu a discutat despre situaţia din Ucraina la reuniunea organizaţiei G20.

"Poate părea ciudat, dar, în general, situaţia din Ucraina are perspective bune de rezolvare dacă toate structurile create de cele două părţi pot rezolva problemele cu care se confruntă ţinându-se cont de interesele oamenilor care trăiesc în Ucraina, inclusiv în sud-estul acestei ţări", a explicat Putin.

Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, a emis sâmbătă un decret prin care ordonă încetarea tuturor serviciilor administrative publice în regiunile din estul ţării aflate sub controlul insurgenţilor proruşi. Decizia vizează toate serviciile publice, inclusiv şcolile, spitalele, unităţile medicale, a explicat un oficial ucrainean de rang înalt, sub protecţia anonimatului. "Este o măsură decisivă, s-a terminat cu jocurile. Toate structurile finanţate de stat din acele zone vor fi retrase. Fondurile economisite în acest mod vor fi distribuite sub formă de ajutor umanitar în aceste regiuni", a precizat oficialul citat. Decretul prezidenţial este o măsură de retorsiune faţă de alegerile generale organizate de insurgenţii proruşi, în regiunile Doneţk şi Lugansk, pe 2 noiembrie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici