Washingtonul consolidează măsurile de securitate pe aeroporturi din străinătate care deservesc SUA

Secretarul american pentru Securitate Internă, Jeh Johnson, a anunţat miercuri consolidarea măsurilor de securitate "în unele aeroporturi din străinătate" de unde sunt efectuate zboruri directe spre Statele Unite, relatează AFP.

165 afișări
Imaginea articolului Washingtonul consolidează măsurile de securitate pe aeroporturi din străinătate care deservesc SUA

Washingtonul consolidează măsurile de securitate pe aeroporturi din străinătate care deservesc SUA (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Aceste măsuri, care intervin ca reacţie la informaţiile obţinute în cadrul unei reevaluări sistematice a ameninţărilor în lume, vor fi aplicate "în următoarele zile", a declarat Johnson, fără a preciza numele aeroporturilor vizate de aceste măsuri.

Un oficial din cadrul Ministerului Securităţii Interne a afirmat totuşi că este vorba de aeroporturi din Orientul Mijlociu şi Europa.

"Am oferit informaţiile obţinute aliaţilor noştri din străinătate şi vom avea consultări cu companiile aeriene", a adăugat Johnson, potrivit unui comunicat.

Un alt oficial din cadrul ministerului a explicat că toate "informaţiile cu privire la aceste măsuri sau aeroporturi vizate sunt sensibile, din acest motiv nu dorim să divulgăm elemente cu privire la nivelul de securitate celor care au intenţii rele".

Agenţia americană de securitate a transporturilor (TSA) va face "ajustările necesare, pentru a corespunde evoluţiei constante a ameninţării", a precizat acest oficial, adăugănd că printre măsurile adoptate se numără "controale suplimentare ale persoanelor şi bunurilor lor".

El i-a sfătuit pe "călători să sosească la aeroport cu mult timp înainte de zbor, pentru a trece aceste controale şi pentru ca unii să nu-şi piardă zborul".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici