Zece ani de la atentatele din 11 septembrie: Al-Qaida a difuzat o înregistrare video cu Osama ben Laden şi Ayman al-Zawahiri

Reţeaua Al-Qaida a difuzat o înregistrare video pentru a marca zece ani de la atentatele din 11 septembrie, care conţine imagini cu Osama ben Laden şi un mesaj cu succesorul acestuia, Ayman al-Zawahiri, a anunţat marţi SITE, centrul american de supraveghere a site-urilor islamiste.

740 afișări
Imaginea articolului Zece ani de la atentatele din 11 septembrie: Al-Qaida a difuzat o înregistrare video cu Osama ben Laden şi Ayman al-Zawahiri

Osama ben Laden (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Intitulat "Zorii unei victorii iminente", acest document de 62 de minute a fost transmis prin intermediul organismului de presă al AL-Qaida, As-Sahab, şi a fost difuzat de forumurile despre jihad la 12 septembrie, potrivit SITE.

Acesta include în special un discurs audio al lui Zawahiri, desemnat să îi succeadă lui Osama ben Laden, ucis la începutul lui mai de americani, şi pentru capturarea căruia Departamentul american de Stat oferă o recompensă de 25 de milioane de dolari.

Egipteanul evocă primăvara arabă, situaţia din Irak şi Afganistan, precum şi moartea lui Osama ben Laden în Pakistan.

Al-Qaida, afirmă Zawahiri, "susţine revoluţiile arabe şi speră că acestea vor institui un islam autentic şi guverne fondate pe sharia", legea islamică, precizează SITE.

Aceste revoluţii "populare sunt o formă de înfrângere pentru Statele Unite", potrivit lui Zawahiri, citat indirect de SITE.

Partea din înregistrare referitoare la Osama ben Laden este un mesaj găsit de forţele speciale americane în timpul asaltului împotriva reşedinţei acestuia de la nord de Islamabad, unde se ascundea. Această înregistrare a fost deja difuzată de Washington dar fără sonor, afirmă SITE.

Ben Laden le promite, în această înregistrare, americanilor că "vor sfârşi ca scalvii" multinaţionalelor şi "banilor evreieşti".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici