Zece cetăţeni americani luptă alături de gruparea Stat Islamic

Aproximativ zece cetăţeni americani luptă alături de insurgenţii islamişti din gruparea sunnită Stat Islamic, a anunţat, joi, Pentagonul.

614 afișări
Imaginea articolului Zece cetăţeni americani luptă alături de gruparea Stat Islamic

Zece cetăţeni americani luptă alături de gruparea Stat Islamic (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Noi estimăm la aproximativ 100 numărul cetăţenilor americani care luptă în prezent în Siria, dar nu ştim exact căror grupări aparţin. Credem că zece americani fac parte din gruparea Stat Islamic (SI)", a declarat joi colonelul Steven Warren, purtător de cuvânt al Pentagonului.

El nu a precizat dacă cei zece cetăţeni americani se află în Siria sau în Irak, cele două ţări în care a apărut gruparea Stat Islamic.

La sfârşitul lunii trecute, Washingtonul a confirmat moartea unui american, ucis în Siria în timp ce lupta alături de islamişti, şi a declarat că anchetează cazul altui american care ar fi avut aceeaşi soartă.

SUA şi-au exprimat public la cel mai înalt nivel neliniştile cu privire la riscurile pe care le reprezintă islamiştii occidentali, în special când revin în ţările lor.

Preşedintele Barack Obama urmează să conducă la sfârşitul lunii septembrie o reuniune specială a Consiliului de Securitate al ONU, consacrată ameninţării pe care o reprezintă islamiştii străini în Siria şi în Irak.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici