Zeci de croaţi semnează o ilustrată gigant împotriva lui Bush

Zeci de croaţi au semnat sâmbătă, în centrul capitalei Zagreb, o carte poştală de dimensiuni gigantice, prin care l-au invitat pe preşedintele american George W. Bush să "nu mai revină" în ţara lor.

15 afișări
Imaginea articolului Zeci de croaţi semnează o ilustrată gigant împotriva lui Bush

Zeci de croaţi semnează o ilustrată gigant împotriva lui George W. Bush (Imagine: Mediafax Foto)

Lată de 1,5 metri şi lungă de doi metri, cartea poştală este ilustrată cu fotografia Teatrului Naţional din Zagreb, însoţită de mesajul "Te rugăm, nu mai veni".

Pe verso, locuitorii din Zagreb au fost invitaţi să îşi exprime în scris sentimentele faţă de prezenţa în ţara lor a preşedintelui Bush. Mesajele îl critică pe Bush şi îl califică drept "dictator" şi "criminal de război".

Iniţiativa aparţine mai multor organizaţii locale care vor să îi transmită ilustrata gigant preşedintelui american.

O manifestaţie care denunţă "politica agresivă" a Statelor Unite a reunit vineri circa 300 de persoane la Zagreb. Acestea au aprins lumânări în memoria victimelor civile ale războiului din Irak.

Bush a ajuns în cursul zilei de vineri la Zagreb venind de la Bucureşti, unde Croaţia a primit invitaţia de aderare la NATO, cu ocazia summitului Alianţei Nord-Atlantice. El va părăsi Croaţia sâmbătă după-amiază, pentru a se întâlni cu omologul său rus Vladimir Putin la Soci, pe malul Mării Negre.

Înainte de vizita sa, organizaţiile neguvernamentale croate au solicitat liderilor de la Zagreb să îi ceară explicaţii preşedintelui american în legătură cu încălcarea drepturilor omului în timpul administraţiei sale, o "consecinţă a politicii antiterorism a Statelor Unite".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici