Zelenski spune că livrarea lentă a armelor a întârziat contraofensiva Ucrainei

Livrarea lentă de arme către Ucraina a întârziat contraofensiva planificată de Kiev, permiţând Rusiei să îşi consolideze apărarea în zonele ocupate, a declarat Zelenski într-un interviu televizat difuzat miercuri.

343 afișări
Imaginea articolului Zelenski spune că livrarea lentă a armelor a întârziat contraofensiva Ucrainei

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

Zelenski a spus că a sperat să înceapă contraofensiva împotriva Rusiei "mult mai devreme" decât începerea efectivă a acesteia la începutul lunii iunie.

"Contraofensiva noastră încetinită are loc din cauza anumitor dificultăţi pe câmpul de luptă. Totul este puternic minat acolo", a declarat Zelenski.

Zelenski a spus, la CNN, că în unele zone ale ţării, armata sa nu se poate "nici măcar gândi să înceapă" atacurile, deoarece nu are "armele necesare".

Liderul ucrainean a adăugat că dificultăţile de pe câmpul de luptă duc acum la o contraofensivă "încetinită".

"Am vrut ca contraofensiva noastră să aibă loc mult mai devreme, pentru că toată lumea a înţeles că, dacă se desfăşoară mai târziu, atunci o parte mai mare din teritoriul nostru va fi minată. Oferim inamicului nostru timpul şi posibilitatea de a amplasa mai multe mine şi de a-şi pregăti liniile de apărare".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici