Ziarist grec, ucis cu focuri de armă în faţa locuinţei sale din Atena - VIDEO

Un ziarist grec a fost asasinat, luni dimineaţă, în faţa locuinţei sale din cartierul Ilioupolis din sud-estul Atenei, au anunţat surse din cadrul poliţiei, precizând că autorii crimei au reuşit să fugă.

24 afișări
Imaginea articolului Ziarist grec, ucis cu focuri de armă în faţa locuinţei sale din Atena - VIDEO

Ziarist grec, ucis cu focuri de armă în faţa locuinţei sale din Atena (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Cel puţin trei atacatori au deschis focul, în jurul orei locale 5.20 (6.20, ora României), asupra ziaristului Socratis Guiolias, în vârstă de 35 de ani, care a decedat pe loc.

Atacatorii au fugit ulterior la bordul unei maşini.

Conform primelor informaţii, necunoscuţii i-au cerut ziaristului să iasă din casă, spunându-i că maşina lui a fost furată, după care au deschis focul asupra sa cu armă automată. La faţa locului au fost descoperite circa 20 de cartuşe.

Anchetatorii iau în considerare mai multe piste, inclusiv cele privind o crimă comisă de extremişti.

Grupul extremist Secta Revoluţionarilor, apărut anul trecut, a ameninţat cu moartea "toţi ziariştii", după ce a revendicat un atac armat comis în iunie 2009 asupra unui post de poliţie, soldat cu moartea unui poliţist, dar şi un atac cu arme de foc asupra unui post de televiziune privat, în februarie 2009.

Video stirileprotv.ro

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici