Gândurile lui Cristoiu: Cuplarea alegerilor locale şi parlamentare ar fi una din explicaţiile manipulării privind revenirea pandemiei în România

  • Ion Cristoiu: E posibilă cuplarea alegerilor locale cu cele parlamentare deoarece e dorită de PSD şi PNL pentru că scoate din joc USR
  • Ion Cristoiu: Dl. Ludovic Orban se teme de moarte nu numai de Rareş Bogdan, dar şi de un alt candidat la de la PNL
  • Ion Cristoiu: Nicuşor Dan este candidatul ideal pentru ca dl. Ludovic Orban să rămână premier şi preşedintele PNL
1152 afișări

Jurnalistul şi publicistul Ion Cristoiu nu exclude ca alegerile locale, stabilite în principiu la 27 septembrie, să fie amânate şi cuplate cu parlamentarele de la sfârşitul anului, iar acesta să fie unul dintre motivele pentru care guvernanţii insistă pe revenirea epidemiei de coronavirus în România.

Deşi USR-PLUS şi-a lansat candidaţii pentru primăriile de sector, liberalii nu au dat niciun semn că vor să negocieze cu Alianţa candidaturile comune pentru Bucureşti. În acest context, Ion Cristoiu vede posibilă amânarea alegerilor locale.

“E posibilă cuplarea alegerilor locale cu cele parlamentare deoarece e dorită de PSD şi PNL pentru că scoate din joc USR. Alianţa USR-PLUS îşi pune mari speranţe în alegerile locale. Dacă alegerile locale vor avea loc primele, separat de cele parlamentare, ele vor da tonul. Cuplarea alegerilor locale şi parlamentare ar fi una din explicaţiile ciudăţeniei cu revenirea în forţă a pandemiei în România (…) Este limpede că asistăm la o manipulare de exagerare a pericolului revenirii coronavirusului, pe care am cunoscut-o şi la începutul pandemiei. Presa miluită, dar şi presa de stat insistă pe creşterea numărului de infectări în toată lumea. Această manipulare poate fi explicată prin încercarea de a amâna alegerile locale şi de a le cupla cu parlamentarele”, a punctat jurnalistul.

Ion Cristoiu explică de ce lansarea candidaţilor USR-PLUS a produs o reacţie bizară din partea liberalilor, prin vocea lui Ludovic Orban, care a spus că  PNL va avea candidaţi proprii la sectoare, iar la Bucureşti rămâne cu Nicuşor Dan, ceea ce este anormal deoarece partidul ar trebui să aibă o campanie unitară şi pentru Primăria Generală, şi pentru sectoare.

“Dl. Ludovic Orban se teme de moarte nu numai de Rareş Bogdan, dar şi de un alt candidat la de la PNL. S-a vorbit şi despre Marcel Vela, de la Ministerul de Interne. Cred că Rareş Bogdan ar avea şanse serioase în bătălia cu Gabriela Firea. Ar câştiga şi o parte din electoratul userist-plus. El are chiar o isterie în antipesedism. Dacă partidul i se va consacra lui Rareş Bogdan timp de o lună, Ludovic Orban ar fi împins în plan secund. Nicuşor Dan este candidatul ideal pentru ca dl. Ludovic Orban să rămână premier şi preşedintele PNL. Dacă Nicuşor Dan pierde, dlui Ludovic Orban puţin îi pasă că iese Gabriela Firea. Chiar ar vrea să fie ea şi nu un alt personaj de dreapta”, a susţinut jurnalistul.

Ion Cristoiu adaugă că liberalii serioşi îşi vor da seama că au de ales în cazul candidaturii lui Nicuşor Dan la Primăria Capitalei, iar efectele ar putea fi pe măsura soluţiei pentru care au optat.

“PNL nu e alcătuit numai din Ludovic Orban şi camarila lui. Sunt şi oameni serioşi care la un moment dat îşi vor da seama că  trebuie ori renunţat la Nicuşor Dan în favoarea lui Rareş Bogdan, ori trecerea lui Nicuşor Dan în PNL. Singura problemă e că nu ştim dacă înscris în PNL, Nicuşor Dan va mai avea capitalul politic de până acum (...) Toate datele arată că primarii în exerciţiu au şanse uriaşe. Pandemia şi prelungirea pandemiei îi ajută uluitor. Starea de pandemie scoate din joc orice nou venit în politică. Primarii în exerciţiu au vizibilitate. Ei pot face şi pomeni electorale (...) Dacă alegerile locale vor avea loc pe 27 septembrie, această stare de pandemie favorizează PNL şi PSD”, a mai spus publicistul.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici