Poveştile Olimpiadei. Chinul Rwandei pentru prima medalie din istorie la JO

  • Flacăra olimpică a fost stinsă duminică, 8 august, pentru a marca sfârşitul Jocurilor Olimpice de la Tokyo 2020, iar ştafeta a fost predată Parisului 2024.
  • Rwanda a fost printre cele 205 de ţări reprezentate la JO, dar cei 5 sportivi ai săi nu au reuşit să pună capăt secetei de medalii olimpice a ţării.
  • De la ciclistul Moise Mugisha la John Hakizimana, cei din Rwanda au luptat pentru prima medalie la Jocuri de la debutul olimpic în 1984.
4838 afișări
Imaginea articolului Poveştile Olimpiadei. Chinul Rwandei pentru prima medalie din istorie la JO

Olimpiada s-a dus, dar poveştile ei abia acum încep. Rwanda a sperat că va face rost de prima sa medalie din istorie la Olimpiadă. Cei 5 sportivi pe care i-a avut această ţară la Tokyo 2020 au fost însă departe de podium. Iată traseul lor:

Moise Mugisha (ciclism):

Visul tânărului de 24 de ani de a merge vreodată la Jocurile Olimpice s-a împlinit. Cu toate acestea, nu a fost un debut pe care îl aştepta la Jocurile Olimpice, deoarece speranţele sale pentru o medalie au fost reduse după ce un accident de maşină l-a forţat să iasă din cursa rutieră masculină desfăşurată pe 24 iulie. Mugisha, care a semnat pentru clubul sud-african de ciclism ProTouch la începutul acestei săptămâni, a fost printre 41 de sportivi care nu au reuşit să termine cursa câştigată de ecuatorianul Richard Carapaz.

Alphonsine Agahozo (înot):

A fost purtătoare de steag la ceremonia de deschidere a jocurilor Tokyo 2020, pe 23 iulie, alături de maratonistul John Hakizimana. Înotătoarea n-a fost în apele sale la Tokyo Aquatics Center. Timpul ei nu a fost suficient pentru a se regăsi printre cei mai buni 16 înotători selectaţi pentru semifinale. Experienţa lui Agahozo la Jocurile de la Rio 2016 nu i-a fost suficientă pentru a finaliza în Japonia o performanţă impresionantă.

Eloi Maniraguha (înot):

La fel ca Agahozo, Maniraguha a plecat la Tokyo cu noi ambiţii, după un debut olimpic frustrant la Jocurile de la Rio 2016. Cu toate acestea, înotătorul s-a chinuit din nou, deoarece nu a reuşit să se califice în semifinale, terminând pe locul 7 serii, în cursa de 50 m liber masculin, desfăşurată la Tokyo Aquatics Center, cu 25,38 secunde.

Marthe Yankurije (atletism):

Yankurije şi-a făcut debutul olimpic la Tokyo în atletism, întrucât a concurat la proba feminină de 5000 m de pe Stadionul Olimpic din Tokyo. Totuşi, norocul nu a mers nici pe drumul ei. A terminat pe locul 17 în calificări.

John Hakizimana (atletism):

Singurul reprezentant în maratonului olimpic masculin la Jocurile de la Tokyo 2020. A avut un început perfect de la Parcul Sapporo, duminică, 8 august, întrucât a alergat jumătate din maraton pe drumul cel bun. Cu toate acestea, a fost nevoit să se retragă din cursă după ce a alergat 33 km. Corpul său nu a făcut faţă căldurii din Japonia.

AICI, clasamentul pe medalii la JO.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici