FBI, acuzată de abuz în serviciu. Supravegherea în masă a propriilor cetăţeni a devenit realitate

  • FBI a folosit abuziv baza de date naţională pentru a extrage informaţii în 278.000 de căutări
  • Baza de date stochează informaţii digitale despre indivizi
  • O lege permite FBI supravegherea indivizilor în străinătate, dar nu şi a propriilor cetăţeni
1651 afișări
Imaginea articolului FBI, acuzată de abuz în serviciu. Supravegherea în masă a propriilor cetăţeni a devenit realitate

Un tribunal american a constatat că FBI a folosit baza de date naţională pentru a extrage informaţii despre cetăţeni suspectaţi de infracţiuni. Între 2016 şi 2020, FBI a accesat baza 278.000 de ori.

Legea privind supravegherea informaţiilor externe permite agenţiei federale să urmărească cetăţeni străini sau americani aflaţi în străinatate, însă supravegherea internă a propriilor cetăţeni este strict interzisă.

FBI şi-a înăsprit procedurile la jumătatea anului 2021 şi 2022.

„Drept urmare, aceste incidente de conformitate nu reflectă practicile de interogare ale FBI ulterioare”, a declarat purtătorul de cuvânt din cadrul FBI.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici