VIDEO. Poliţia italiană confiscă bunuri ale mafiei în valoare 150 de milioane de euro

  • Poliţia a pus sechestru pe bunurile unui antreprenor din localitatea siciliană Cinisi
  • Omul de afaceri Andrea Impastato în vârstă de 72 de ani are legături cu familiile mafiote
  • Impasasto a mai fost arestat în trecut pentru o crimă în stil mafiot
2564 afișări
Imaginea articolului VIDEO. Poliţia italiană confiscă bunuri ale mafiei în valoare 150 de milioane de euro

Sursa foto: captură video

Omul de afaceri italian, Andrea Impastato, nu este străin de lumea mafiei. El a mai fost arestat în 2002 în legătură cu o crimă executată în stil mafiot, după o lungă investigaţie a poliţiei. Ancheta, care a dus la arestarea lui Impastato, a scos la suprafaţă un alt asociat, Giuseppe Lipari, care avea legături cu capul familiei Corleone, Bernardo Provenzao. Lipari era consilierul detaşat pe probleme economice al organizaţiei criminale şi administra imensul patrimoniu al mafioţilor.

Activitatea masivă de investigare pe care poliţia a purtat-o în decursul anilor a scos în evidenţă numeroase contacte pe care Andrea Impastato, în vârstă de 72 de ani, le-a avut de-a lungul timpului. Printre cele mai proeminente figuri Cosa Nostra  se numără capii Bernardo Provenzano şi Salvatore Lo Piccolo.

La 8 iunie 2005, Impastato a fost condamnat de Curtea de Apel din Palermo la 4 ani de închisoare cu executare precum şi interzicerea unor drepturi pe o perioadă de 5 ani, cu un an probaţiune.

Imperiul economic pe care şi l-a construit în timp îşi trage seva din numeroase companii active din sectorul construcţiilor, transport, extracţie minieră, turism şi domeniul imobiliar.

Sechestrul pe bunurile confiscate azi datează din 5 ianuarie 2008, atunci când s-a decis reţinerea activelor operate de mafie.

Bunurile confiscate astăzi sunt complexul turistic Calamancina din San Vito Lo Capo, un centru comercial din Carini, o carieră din Carini şi Montelepre, două complexe industriale folosite pentru depozitarea mărfurilor, 40 de terenuri din mai multe localităţi siciliene şi active financiar-bancare.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici