"Bohemian Rhapsody" s-a intitulat în prima fază "Mongolian Rhapsody"

Un primă schiţă recent dezvăluită a melodiei "Bohemian Rhapsody" a trupei Queen arată că Freddie Mercury s-a gândit să o numească "Mongolian Rhapsody". Schiţele, scoase la licitaţie în septembrie, sunt estimate la 1,5 milioane de dolari.

928 afișări
Imaginea articolului "Bohemian Rhapsody" s-a intitulat în prima fază "Mongolian Rhapsody"

"Bohemian Rhapsody" s-a intitulat în prima fază "Mongolian Rhapsody"

Cu mult înainte ca piesa "Bohemian Rhapsody" a trupei Queen să devină una dintre cele mai difuzate melodii din lume, Freddie Mercury, solistul trupei, a luat în considerare un alt titlu pentru opera rock de 6 minute, scrie Insider.

Manuscrisele din primele reflecţii creative ale lui Mercury arată că solistul s-a gândit iniţial să numească cea mai populară înregistrare a trupei "Mongolian Rhapsody", a relatat The New York Times.

Titlul poate fi văzut scris pe o hârtie aparţinând unei companii aeriane, British Midland. Deasupra cuvântului peste care a tras o linie, Mercury a scris "Bohemian".

"Bohemian Rhapsody" a fost lansat în 1975.

Mercury nu a explicat niciodată semnificaţia titlului. Jim Jenkins, un biograf al trupei Queen, a declarat pentru The Times că lui Mercury "nu i-a plăcut niciodată să explice" versurile sau titlurile cântecelor sale.

Potrivit The Telegraph, Mercury a spus despre "Bohemian Rhapsody:" "Este unul dintre cântecele cu aer fantezist. Cred că oamenii ar trebui doar să îl asculte, să se gândească la el şi apoi să îşi facă singuri o părere despre ceea ce le transmite".

Bileţelul se numără printre cele aproximativ 1.5000 de obiecte care au aparţinut solistului Queen şi sunt scoase la licitaţie la casa Sotheby's de către Mary Austin, o prietenă apropiată a lui Mercury, care a moştenit o mare parte din averea acestuia, potrivit BBC.

Licitaţia va avea loc în luna septembrie.

Austin, în vârstă de 72 de ani, a declarat în interviul acordat BBC că vinde obiectele pentru că trebuie să facă ordine în afaceri.

Colecţia include 15 pagini din primele schiţe ale piesei "Bohemian Rhapsody", potrivit Sotheby's.

Se estimează că ciornele valorează până la 1,5 milioane de dolari, potrivit The Times.

Schiţe ale altor cântece populare ale trupei Queen, inclusiv "We Are The Champions", precum şi costume de scenă şi obiecte personale ale lui Mercury vor fi, de asemenea, scoase la licitaţie, urmând ca încasările să fie donate în scopuri caritabile, potrivit BBC.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici