Chick Corea, câştigătorul a 23 de premii Grammy, a murit la vârsta de 79 de ani

  • Chick Corea a murit din cauza unei forme rare de cancer care a fost descoperită de curând.
  • Muzicianul avea 79 de ani.
  • În cariera sa, Corea a câştigat 23 de premii Grammy şi a fost al patrulea cel mai nominalizat artist din istoria galei.
765 afișări
Imaginea articolului Chick Corea, câştigătorul a 23 de premii Grammy, a murit la vârsta de 79 de ani

Foto: Profimedia

Potrivit unei postări pe pagina sa de Facebook, Chick Corea, pionierul jazzului, a murit din cauza unei forme rare de cancer care a fost descoperită de curând, notează The Guardian,
 
În cariera sa, Corea a câştigat 23 de premii Grammy şi a fost al patrulea cel mai nominalizat artist din istoria galei.
 
De-a lungul vieţii şi a carierei sale, Chick a savurat libertatea şi distracţia de a avea ceva nou şi de a juca jocurile pe care le fac artiştii. A fost un soţ iubitor, tată şi bunic, şi un mare mentor şi prieten pentru foarte mulţi. Prin munca sa şi prin deceniile pe care le-a petrecut în jurullumii, el a atins şi a inspirat vieţile a milioane de oameni,” scrie în postarea de pe Facebook.
 
Corea a făcut parte din formaţia lui Miles Davis la sfârşitul anilor '60 şi a apărut pe albumele cheie ale acestuia, cum ar fi ”In a Silent Way,” ”Bitches Brew,” ”A Tribute to Jack Johnson” şi ”On the Corner.”
 
După ce a încheiat colaborarea cu Davis, Corea şi-a format propria trupă, Return to Forever, experimentând diferite genuri şi stiluri muzicale.
 
Corea a înregistrat şi interpretat muzică clasică, jazz latin sau omagii pentru marii pianişti de jazz.
 
Anul trecut, Corea a lansat albumul dublu Plays.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici