Premieră la Festivalul George Enescu: vor fi prezentate cele mai multe opere ale compozitorului

  • La ediţia 2021 vor fi prezentate cele mai multe opere ale compozitorului din istoria festivalului.
  • La eveniment vor participa 3.500 de artişti şi, tot în premieră, festivalul va ţine patru săptămâni.
255 afișări
Imaginea articolului Premieră la Festivalul George Enescu: vor fi prezentate cele mai multe opere ale compozitorului

Sursa foto: Mediafaxfoto

Potrivit organizatorilor, Festivalul Internaţional George Enescu 2021 este programat să aibă loc între 28 august şi 26 septembrie 2021, cu un program artistic excepţional, susţinut de 3.500 de artişti străini şi români, pe o durată record de patru săptămâni.

Este a 25-a ediţie a Festivalului Enescu care va prezenta cel mai mare număr de lucrări enesciene (37) şi cel mai complex program cu lucrările marelui compozitor din întreaga sa istorie.

Este o ediţie jubiliară la care artiştii invitaţi vor permite publicului să cunoască şi să exploreze în profunzime creaţia lui Enescu, de la lucrările de tinereţe până la capodoperele camerale şi simfonice ale stilului târziu şi la fragmente de manuscrise redescoperite şi finalizate postum.

În premieră în programul Festivalului vor fi interpretate mai multe lucrări de George Enescu. În programul evenimentului sunt formaţii camerale prestigioase, între care Cvartetul Danel, Cvartetul Fine Arts sau Clara Haskil Trio, şi muzicieni precum violonceliştii Manuel Fischer-Dieskau şi Norbert Anger sau pianista Sina Kloke, care vor evolua în recital.

Accesul în sălile de concerte se va face cu respectarea condiţiilor sanitare, iar purtarea măştii va fi obligatorie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici