Regizorul filmului „Moscova nu crede în lacrimi” a murit de Covid-19

  • Vladimir Menşov a câştigat în 1981 Oscarul pentru filmul „Moscova nu crede în lacrimi”.
  • Născut în 1939 la Baku, în Azerbaidjanul sovietic, Vladimir Menşov a fost actor şi apoi regizor.
554 afișări
Imaginea articolului Regizorul filmului „Moscova nu crede în lacrimi” a murit de Covid-19
Regizorul rus Vladimir Menşov, câştigător al premiului Oscar pentru „Cel mai bun film străin” în 1981, a murit luni de Covid-19 la vârsta de 81 de ani, notează Le Figaro.
 
"Tocmai am aflat de moartea sa. Ştiam că suferă de Covid-19, dar într-o formă uşoară, este absolut oribil şi neaşteptat", a declarat regizorul Vladimir Hotinenko, preşedintele departamentului de lungmetraje din cadrul Institutului de Cinematografie "Gherasimov" din Moscova (VGIK).
 
Studiourile din Moscova Mosfilm au confirmat într-un comunicat moartea regizorului din cauza Covid-19. 
 
Primarul Moscovei, Serghei Sobyanin, a spus despre decesul lui Menshov că reprezintă „o pierdere imensă pentru cinematografia şi cultura noastră”. 
 
Născut în 1939 la Baku, Azerbaidjanul sovietic, Vladimir Menşov a fost actor şi apoi regizor, devenind faimos în lume datorită lungmetrajului său „Moscova nu crede în lacrimi,” care i-a adus Oscarul pentru cel mai bun film străin în 1981, unul dintre cele doar două câştigate de Uniunea Sovietică.
 
De asemenea, a fost adorat în Rusia şi pentru comedia sa „Dragoste şi porumbei,” lansată în 1984 şi care este încă una dintre cele mai vizionate la televiziunea rusă. Vladimir Menşov a predat regia la VGIK.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici