A murit Andy White, toboşarul cu care The Beatles a înregistrat piesa "Love Me Do" - VIDEO

Andy White, toboşarul scoţian care a devenit ulterior celebru după ce l-a înlocuit pe Ringo Starr pentru a înregistra cu trupa The Beatles cântecul "Love Me Do", a murit pe 9 noiembrie, la vârsta de 85 de ani, informează Reuters

253 afișări
Imaginea articolului A murit Andy White, toboşarul cu care The Beatles a înregistrat piesa "Love Me Do" - VIDEO

A murit Andy White, toboşarul cu care The Beatles a înregistrat piesa "Love Me Do" (Imagine: ibtimes.co.uk)

Decesul său a fost confirmat, miercuri, de BBC, care a citat familia muzicianului. Andy White a murit din cauza complicaţiilor suferite în urma unui accident vascular cerebral.

Andy White, un muzician care prefera sesiunile de înregistrări din studiouri, a cântat iniţial swing, jazz şi muzică scoţiană la cimpoi, înainte de a se orienta spre rock and roll.

Toboşarul a fost plătit cu 5 lire sterline pentru trei ore de înregistrări în 1962 cu trupa The Beatles, pe atunci un grup recent înfiinţat.

Înregistrările sale au fost incluse în versiunea americană a single-ului "Love Me Do" şi pe discul "P.S. I Love You". Andy White este unul dintre muzicienii care s-au bucurat de-a lungul anilor de titulatura "al cincilea Beatles", deoarece au colaborat cu trupa britanică, dar nu au făcut parte din rândul celor patru membri care au definit istoria formaţiei: John Lennon, Paul McCartney, George Harrison şi Ringo Starr.

Pentru piesa "Love Me Do", Andy White a cântat la tobe, iar Ringo Star, la tamburină. Apoi, a înregistrat partitura pentru tobe a single-ului "It's Not Unusual" lansată de Tom Jones în 1965 şi a cântat în turnee alături de Marlene Dietrich, Burt Bacharach şi Rod Stewart.

S-a mutat în statul american New Jersey, unde a predat arta cântatului de la tobe şi a concertat cu trupe ce includeau instrumente de suflat şi toboşari.

A fost căsătorit actriţa Thea Ruth.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici