A murit Ian Holm, cunoscut pentru rolul lui Bilbo Baggins din franciza "Lord of the Rings"

  • Actorul britanic Ian Holm a murit la 88 de ani.
  • În ultimii ani, Holm a jucat rolul Bilbo Baggins din "Hobitul" şi "Stăpânul inelelor".
  • Actor de teatru şi film, Holm a fost premiat cu BAFTA şi nominalizat la Oscar.
2457 afișări
Imaginea articolului A murit Ian Holm, cunoscut pentru rolul lui Bilbo Baggins din franciza "Lord of the Rings"

Sursa FOTO: Profimedia

Actorul britanic Ian Holm, a cărui carieră include roluri în filme precum "Care de foc" şi cele din franciza "Stăpânul inelelor", a murit la vârsta de 88 de ani, din cauza unor complicaţii provocate de maladia Parkinson de care suferea.

Actor de teatru şi film, Holm a primit un Tony pentru rolul Lenny din piesa lui Harold Pinter "The Homecoming", în 1967. O vedetă a Royal Shakespeare Company, el a primit şi un premiu Laurence Olivier pentru rolul titular din "Regele Lear", în 1998.

Iar pentru rolul din "Care de foc" a primit un premiu BAFTA şi o nominalizare la Oscar. Cariera sa include roluri în pelicule ca "Al cincilea element", "Alien", "Hainele noi ale împăratului" şi "Nebunia regelui George", dar, în ultimii ani, a fost cunoscut pentru rolul Bilbo Baggins din seriile "Hobbitul" şi "Stăpânul inelelor".

Pentru serviciile aduse teatrului britanic, Holm a primit titlul de Cavaler al Ordinului Imperiului Britanic. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici