Actorul american Abe Vigoda a decedat, la vârsta de 94 de ani - VIDEO

Actorul american Abe Vigoda, devenit celebru pentru interpretarea detectivului Phil Fish în serialul "Barney Miller" şi pentru un rol în filmul "Naşul / The Godfather", a murit marţi, la vârsta de 94 de ani, informează ABC News.

25545 afișări
Imaginea articolului Actorul american Abe Vigoda a decedat, la vârsta de 94 de ani - VIDEO

Actorul american Abe Vigoda a decedat, la vârsta de 94 de ani (Imagine: Wikipedia)

Fiica actorului, Carol Vigoda Fuchs, a declarat că Abe Vigoda a decedat marţi dimineaţă, în somn, în locuinţa sa din Woodland Park, în statul New Jersey.

"A murit de bătrâneţe. Acest om nu a fost niciodată bolnav", a declarat Carol Vigoda Fuchs, potrivit AP.

Născut în februarie 1921, Abe Vigoda a studiat la Şcoala de Artă Dramatică a Carnegie Hall, iar începând din anii 1950 a lucrat la teatre din oraşul New York şi în televiziune înainte de a fi solicitat de regizorul Francis Ford Coppola, în 1972, pentru un rol în filmul "Naşul / The Godfather", distins cu Oscar.

În acest film, Abe Vigoda a interpretat rolul lui Sal Tessio, un vechi prieten al lui Vito Corleone (interpretat de Marlon Brando). Succesul acestui film şi al "Naşul II / The Godfather II" au contribuit la creşterea celebrităţii actorului american. Ulterior, Abe Vigoda a interpretat rolul detectivului Phil Fish în serialul de comedie "Barney Miller", difuzat în perioada 1975 - 1982. Pentru acest rol, Abe Vigoda a fost nominalizat de trei ori pentru Premiul Emmy.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici