Actriţa de comedie Anne Meara, mama actorului Ben Stiller, a murit la vârsta de 85 de ani

Actriţa de comedie Anne Meara, mama actorului Ben Stiller, nominalizată de patru ori la premiile Primetime Emmy, a murit sâmbătă, la vârsta de 85 de ani, informează contactmusic.com.

476 afișări
Imaginea articolului Actriţa de comedie Anne Meara, mama actorului Ben Stiller, a murit la vârsta de 85 de ani

Actriţa de comedie Anne Meara, mama actorului Ben Stiller, a murit la vârsta de 85 de ani (Imagine: Hepta)

Actriţa Anne Meara a avut o carieră de peste şase decenii în film şi televiziune şi a devenit celebră alături de soţul ei, Jerry Stiller, cu care a fost căsătorită timp de 61 de ani. Cei doi artişti au format un duo de comedie, Stiller & Meara, care a apărut cu regularitate la televiziunea americană începând din anii 1960, în special în emisiunea "The Ed Sullivan Show".

Show-urile lor de comedie se bazau de obicei pe diferenţele religioase dintre ei, întrucât Jerry Stiller este evreu, iar Anne Meara provenea dintr-o familie catolică irlandeză.

În 1975, Anne Meara a interpretat rolul principal din serialul "Kate McShane", produs de postul CBS, care i-a adus prima nominalizare la premiile Primetime Emmy. Artista americană a primit alte trei nominalizări la aceste premii, pentru rolurile din "Archie Bunker's Place" (în 1981 şi 1982) şi "Homicide: Life on the Street" (în 1997).

În 1977 a primit o nominalizare la Globurile de Aur pentru rolul din serialul de comedie "Rhoda".

Anne Meara a fost însă o actriţă talentată şi în domeniul dramatic şi a fost nominalizată la premiile Tony în 1993, pentru evoluţia ei din spectacolul de teatru "Anna Christie".

Cariera ei a urmat o curbă ascendentă în anii 1990 şi s-a remarcat pe micile ecrane în serialul "Destine secrete/ All My Children" şi "Totul despre sex/ Sex and the City".

În 2007, Anne Meara şi Jerry Stiller au fost recompensaţi cu o stea comună pe Hollywood Walk Of Fame. Cei doi soţi au jucat apoi împreună în două filme celebre ale fiului lor - "Zoolander Manechinul" şi "O noapte la muzeu/ Night at the Museum".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici