Albert al II-lea şi Charlene de Monaco au dat în judecată revista franceză L'Express

Prinţul Albert al II-lea de Monaco şi soţia sa Charlene de Monaco au dat în judecată, luni, revista franceză L'Express, care a publicat pe 28 iunie pe site-ul său un articol în care se vorbea despre presupuse neînţelegeri în cuplul princiar, a declarat Thierry Lacoste, consilierul cuplului.

941 afișări
Imaginea articolului Albert al II-lea şi Charlene de Monaco au dat în judecată revista franceză L'Express

Albert al II-lea şi Charlene de Monaco (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Plângerea a fost depusă la Tribunalul din Nanterre, în apropiere de Paris, publicaţia fiind acuzată de "atingere adusă vieţii private" şi de "publicarea unor fapte inexacte referitoare la viaţa privată".

Cu câteva zile înainte de nunta regală, ce a avut loc pe 1 iulie şi 2 iulie, revista L'Express a postat pe site-ul său un articol cu titlul "Albert-Charlene: pericol în căsnicie", care le aducea cititorilor la cunoştinţă o serie de zvonuri care circulau de mai multe zile pe seama cuplului princiar. Era vorba despre o presupusă tentativă a miresei Charlene de a fugi din principat şi despre o presupusă paternitate ascunsă a suveranului monegasc.

Palatul monegasc, cei doi soţi şi, recent, guvernul monegasc au dezminţit ferm aceste zvonuri.

Christophe Barbier, directorul de redacţie al publicaţiei L'Express, nu şi-a schimbat absolut deloc declaraţiile de atunci, afirmând în continuare că Charlene Wittstock a vrut "să plece" înainte de nuntă. El a declarat, aşa cum a făcut-o şi pe 29 iunie, că redacţia pe care o conduce "a primit această informaţie din trei surse diferite, iar toate trei sunt fiabile".

"Nu am regizat detaliile ce ţin de viaţa privată, care ar putea să justifice ceea ce s-a petrecut, deoarece acest lucru nu ne priveşte, însă faptul că Charlene a ales, la un moment dat, să plece, să părăsească Monaco, este un fapt politic", a declarat Barbier pentru postul de radio Europe 1.

Albert de Monaco şi Charlene s-au căsătorit pe 2 iulie, în cadrul unei ceremonii religioase la care au asistat aproximativ 800 de personalităţi, de la membri ai marilor familii regale europene, la creatori de modă şi alţi artişti.

Albert al II-lea, prinţul suveran în vârstă de 53 de ani, a cunoscut-o în anul 2000 pe campioana sud-africană la înot Charlene Wittstock, cu ocazia unui concurs de nataţie organizat la Monaco. Prinţul, denumit în presa franceză "eternul celibatar", şi-a anunţat logodna în iulie 2010.

Charlene Wittstock, născută în urmă cu 33 de ani în Rhodesia (astăzi în Zimbabwe), era protestantă, dar s-a convertit la catolicism înainte de căsătoria religioasă.

Albert al II-lea, el însuşi pasionat de sport, a participat la cinci ediţii ale Jocurilor Olimpice, începând cu cea organizată la Calgary în 1998 şi terminând cu cea organizată la Salt Lake City în 2002, în calitate de membru al echipei naţionale de bob. Albert al II-lea este membru al Comitetului Internaţional Olimpic, din 1985, şi preşedintele Comitetului Olimpic Monegasc.

Prinţul Albert are doi copii, din relaţii pasagere, însă, potrivit regulilor de succesiune ale principatului catolic de pe Riviera Franceză, doar copiii născuţi în cadrul căsătoriei pot moşteni tronul.

Înainte de această nuntă, cea mai recentă căsătorie regală a avut loc în 1956, când tatăl lui Albert, Rainier, a luat-o de soţie pe actriţa americană câştigătoare a unui premiu Oscar Grace Kelly.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici