Charlene Wittstock ar fi vrut să anuleze nunta. Palatul princiar dezminte

Palatul princiar monegasc a dezminţit, marţi, informaţiile potrivit cărora logodnica prinţului Albert al II-lea, Charlene Wittstock, ar fi vrut să anuleze nunta, apărute în cursul dimineţii pe site-ul publicaţiei franceze L'Express.

1826 afișări
Imaginea articolului Charlene Wittstock ar fi vrut să anuleze nunta. Palatul princiar dezminte

Charlene Wittstock ar fi vrut să anuleze nunta. Palatul princiar dezminte (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Cu câteva zile înainte de căsătoria alteţei sale prinţul Albert cu domnişoara Charlène Wittstock, palatul princiar dezminte oficial speculaţiile mincinoase apărute în această dimineaţă (marţi, n.r.) pe site-ul Express.fr", indică palatul într-un comunicat.

Site-ul publicaţiei scrie că logodnica prinţului Albert, sud-africană de origine,"ar fi vrut să întrerupă pregătirile pentru căsătorie şi să plece" în ţara sa din motive legate de principe, fără a le explica însă.

"Aceste speculaţii nu au ca scop decât să afecteze grav imaginea suveranului, dar şi a domnişoarei Wittstock şi să prejudicieze grav acest eveniment fericit", adaugă palatul în comunicat.

Principatul de Monaco, decorat în culorile monegasce şi sud-africane, promite locuitorilor săi o mare sărbătoare populară la începutul lunii iulie, cu ocazia nunţii prinţului Albert al II-lea cu logodnica lui, Charlene. La ceremoniile care se vor desfăşura pe durata a două zile (1 şi 2 iulie) sunt aşteptate numeroase personalităţi şi capete încoronate.

Printre personalităţile care şi-au confirmat prezenţa la nunta prinţului Albert al II-lea se numără, principesa Margareta a României şi principele Radu, Karl Lagerfeld, Inès de la Fressange, preşedintele Federaţiei Internaţionale de Automobilism Jean Todt, preşedintele CIO Jacques Rogge, regele Suediei, preşedintele libanez Michel Suleiman şi preşedintele Irlandei Mary McAleese.

Preşedintele francez Nicolas Sarkozy va fi şi el prezent, potrivit unor surse, însă nu a fost luată deocamdată nicio decizie în legătură cu prezenţa la eveniment a soţiei sale, care este însărcinată. Prinţul William al Marii Britanii şi soţia lui, Catherine, nu vor fi prezenţi, deoarece în acea perioadă se vor afla într-o vizită oficială în Canada.

Albert al II-lea, prinţul suveran al principatului Monaco în vârstă de 53 de ani, a cunoscut-o în anul 2000 pe campioana sud-africană la nataţie Charlene Wittstock, cu ocazia unui concurs organizat la Monaco. Prinţul, denumit în presa franceză "eternul celibatar" - deşi este tatăl a doi copii din relaţii pasagere -, şi-a anunţat logodna în iulie 2010.

Charlene Wittstock, născută în urmă cu 33 de ani în Rhodesia (astăzi Zimbabwe), era protestantă, dar s-a convertit la catolicism înainte de căsătoria religioasă, ce va avea loc pe 2 iulie.

Albert al II-lea, el însuşi pasionat de sport, a participat la cinci ediţii ale Jocurilor Olimpice, începând cu cea organizată la Calgary în 1998 şi terminând cu cea organizată la Salt Lake City în 2002, în calitate de membru al echipei naţionale de bob. Albert al II-lea este membru al Comitetului Internaţional Olimpic, din 1985, şi preşedintele Comitetului olimpic monegasc.

Prinţul Albert are doi copii, din relaţii pasagere, însă, potrivit regulilor de succesiune ale principatului catolic de pe Riviera Franceză, doar copiii născuţi în cadrul căsătoriei pot moşteni tronul.

Cea mai recentă nuntă regală organizată în principat a avut loc în 1956, când tatăl lui Albert, Rainier, s-a căsătorit cu actriţa americană câştigătoare a unui premiu Oscar Grace Kelly.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici