Andrei Gheorghe, fără permis de conducere după ce a refuzat să îi fie recoltate probe după accident

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Christian Ciocan, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că şefului Departamentului de comunicare din Ministerul Finanţelor, Andrei Gheorghe, i-a fost retras permisul de conducere pentru cercetări, după ce a refuzat proba biologică în urma accidentului.

150 afișări
Imaginea articolului Andrei Gheorghe, fără permis de conducere după ce a refuzat să îi fie recoltate probe după accident

Andrei Gheorghe, fără permis de conducere după ce a refuzat să îi fie recoltate probe după accident (Imagine: Publimedia/Victor Ciupuliga)

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei a precizat că măsura este una temporară, iar Gheorghe a primit în schimbul permisului o dovadă înlocuitoare.

Conform legii, aceasta poate fi cu sau fără drept de conducere şi se eliberează pentru 15 zile, cu posibilitate de prelungire. În cazul lui Andrei Gheorghe, dovada înlocuitoare este fără drept de conducere, pentru că se cercetează o infracţiune la Codul Rutier.

Potrivit lui Ciocan, Andrei Gheorghe, care în urma accidentului uşor pe care l-a provocat, marţi seară, în apropiere de Bulevadrul Kiseleff, a refuzat să se prezinte la Institutul de Medicină Legală pentru recoltarea probelor biologice, poate depune plângere la Parchet pentru recuperarea permisului de conducere într-un timp mai scurt.

Andrei Gheorghe nu a părăsit locul accidentului

Ciocan a precizat că Andrei Gheorghe nu a părăsit locul accidentului.

Poliţiştii au început cercetări în cazul accidentului de marţi seară după ce un bărbat şi o femeie, care se aflau în maşina cu care s-a tamponat autoturismul lui Andrei Gheorghe, s-au prezentat la Secţia Tamponări din Sectorul 1 pentru a raporta evenimentul. Femeii i s-ar fi făcut rău în timp ce se afla în secţie, însă a refuzat să fie asistată de medicii de pe o ambulanţă.

În momentul în care cei doi au raportat accidentul, Gheorghe a fost chemat de poliţişti la Secţia Tamponări, unde s-a prezentat în câteva minute, a mai spus Ciocan.

Poliţia rutieră nu înregistrase, marţi seară, niciun accident în care să fi fost implicat Gheorghe, însă a precizat că termenul de declarare a unui eveniment rutier este de 24 de ore, iar dacă a fost unul uşor acesta se poate rezolva acum pe cale amiabilă.

După ce maşinile s-au tamponat, marţi seară, în apropiere de Bulevadrul Kiseleff, părţile implicate au constatat pagubele şi au făcut schimb de numere de telefon. Potrivit lui Ciocan, Gheorghe are asigurare RCA.

"Am fost surprins de frâna intempestivă a partenerului de trafic din faţa mea şi l-am lovit uşor în spate. Ne-am dat jos din maşini, am privit avariile, am schimbat numerele de telefon şi am decis să părăsim locul faptei, în conformitate cu legea", a declarat, marţi seară, pentru MEDIAFAX, Andrei Gheorghe, care a adăugat că accidentul a fost unul "uşor" şi s-a petrecut în jurul orei 18.45.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici