Angelina Jolie a dat în judecată tabloidul britanic Daily Mail, după publicarea imaginilor din perioada dependenţei de droguri

Angelina Jolie a dat în judecată tabloidul Daily Mail, pe care îl acuză de încălcarea vieţii private, după ce cotidianul britanic a publicat o înregistrare video şi a afirmat că acel material ar arăta-o pe actriţa americană pe vremea când aceasta era dependentă de droguri.

1110 afișări
Imaginea articolului Angelina Jolie a dat în judecată tabloidul britanic Daily Mail, după publicarea imaginilor din perioada dependenţei de droguri

Angelina Jolie a dat în judecată tabloidul britanic Daily Mail, după publicarea imaginilor din perioada dependenţei de droguri (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

După scandalul provocat de tabloidul Daily Mail care a publicat un articol despre familia logodnicei actorului George Clooney, considerat "fals" de starul american, actriţa Angelina Jolie a decis la rândul ei să lupte contra acestei publicaţii britanice, relatează theguardian.com.

Potrivit The Times, vedeta americană a deschis o acţiune în justiţie contra Daily Mail, după ce jurnaliştii de la acest cotidian au publicat online o înregistrare video şi au susţinut că aceasta o prezintă pe artistă pe vremea când era dependentă de heroină în anii 1990.

Se crede că înregistrarea video a fost cumpărată de Mail Online (divizia online a tabloidului Daily Mail) de la National Enquirer, un săptămânal american specializat în publicarea de ştiri mondene.

Autorii articolului spun că acea înregistrare video de 16 minute conţine o conversaţie telefonică între Angelina Jolie şi tatăl ei, actorul Jon Voight, pe vremea când actriţa avea puţin peste 20 de ani. În articolul care însoţeşte înregistrarea, jurnaliştii de la Mail Online sugerează faptul că Jolie ar vorbi despre fratele ei, James, şi despre mama ei, Marcheline Bertrand.

Se crede că actriţa americană consideră că publicarea unei astfel de înregistrări video reprezintă o încălcare grosolană a vieţii sale private.

Autorii articolului tind să creadă că înregistrarea video a fost realizată de Franklin Meyer, în vârstă de 69 de ani, descris de New York Daily News drept un fost traficant de droguri care "şi-a petrecut ultima jumătate de deceniu răspândind zvonuri despre faptul că ar fi fost furnizorul de cocaină şi heroină al lui Jolie la sfârşitul anilor '90".

Mail Online este cel mai citit site de ziar de limbă engleză din lume şi primeşte peste 11 milioane de vizitatori pe zi.

În 2010, Angelina Jolie şi Brad Pitt au acceptat scuze oficiale şi plata unor daune financiare, a căror valoare a rămas confidenţială, în schimbul încetării urmăririi în justiţie a tabloidului britanic News of the World, care anunţase despărţirea iminentă a cuplului.

Acest săptămânal duminical din Marea Britanie, care se autoproclamase specialistul absolut din domeniul "descoperirilor" şocante din vieţile private ale celebrităţilor, a fost desfiinţat în 2011, după uriaşul scandal declanşat de interceptările telefonice ilegale practicate de News Corporation, grupul media deţinut de magnatul Rupert Murdoch.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici