Angelina Jolie a făcut o vizită-surpriză refugiaţilor din Afganistan - VIDEO

Angelina Jolie a făcut o vizită-surpriză de două zile în Afganistan, pentru a vedea refugiaţii întorşi în ţară, a anunţat, miercuri, Înaltul Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi.

103 afișări
Imaginea articolului Angelina Jolie a făcut o vizită-surpriză refugiaţilor din Afganistan - VIDEO

Angelina Jolie a făcut o vizită-surpriză refugiaţilor din Afganistan (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Angelina Jolie este ambasadore a bunăvoinţei pentru Înaltul Comisariat din cadrul Organizaţiei Naţiunilor Unite. "Trebuie să punem accentul pe reintegrare şi asta nu înseamnă doar să le reparăm casele, dar şi să ne asigurăm că aceşti oameni au apă, serviciu, şcoală pentru copii şi centre medicale", a spus vedeta hollywoodiană luni într-o filmare a instituţiei.

Mai mult de 5,5 milioane de persoane s-au întors în Afganistan după 2002. Mare parte a persoanelor care au fugit din ţară s-au refugiat în Pakistan şi Iran, iar întoarcerea lor a mărit populaţia ţării cu aproximativ 20%.

Aceasta este cea de-a două vizită a Angelinei Jolie în Afganistan. Actriţa americană a vizitat peste 20 de tabere de refugiaţi din Irak, Afganistan, Pakistan şi Sudan, de când a devenit ambasador al bunăvoinţei pentru ONU, în 2001.

Angelina Jolie şi partenerul ei de viaţă, actorul american Brad Pitt, susţin numeroase proiecte umanitare, ei donând, la începutul anului trecut, un milion de dolari organizaţiei Médecins Sans Frontières (MSF), după cutremurul din Haiti din 12 ianuarie 2010, considerat unul dintre cele mai mari dezastre naturale din cele două Americi, dar şi 75.000 de dolari pentru construirea unei şcoli pentru fete în Afganistan.

De asemenea, la începutul lunii septembrie, cuplul Angelina Jolie - Brad Pitt a donat 100.000 de dolari pentru victimele inundaţiilor din Pakistan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici