Angelina Jolie, premiată de Sindicatul producătorilor americani pentru debutul său în regie - VIDEO

Lungmetrajul "In The Land Of Blood And Honey", care marchează debutul regizoral al actriţei americane Angelina Jolie, va fi recompensat cu premiul Stanley Kramer la gala trofeelor oferite de Sindicatul producătorilor americani (PGA), ce va avea loc pe 21 ianuarie.

156 afișări
Imaginea articolului Angelina Jolie, premiată de Sindicatul producătorilor americani pentru debutul său în regie - VIDEO

Angelina Jolie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Premiul Stanley Kramer a fost înfiinţat în 2002 pentru a recunoaşte contribuţia cineaştilor care "aduc în lumină chestiuni sociale provocatoare, într-o manieră accesibilă şi stimulatoare", informează screendaily.com.

Printre filmele recompensate cu acest premiu la ediţiile precedente ale galei PGA se numără pelicule importante, precum "Un adevăr incomod/ An Inconvenient Truth", "Hotel Rwanda" şi "Antwone Fisher".

"«In The Land Of Blood And Honey» este un film extraordinar, care prezintă o poveste de dragoste complexă, pe fundalul terorilor comise în timpul Războiului din Bosnia, în special contra femeilor", au declarat Hawk Koch şi Mark Gordon, preşedinţii PGA. "Acest film reflectă cu adevărat moştenirea lăsată de Stanley Kramer", au mai spus aceştia.

Filmul "In the Land of Blood and Honey", a cărui lansare oficială în cinematografe este prevăzută pentru data de 23 decembrie, are o distribuţie alcătuită în totalitate din actori din Bosnia, cei mai mulţi dintre aceştia fiind copii în perioada războiului care a devastat această ţară, în anii '90.

Potrivit sinopsisului oficial, filmul are ca temă centrală o poveste de dragoste din timpul războiului din Bosnia (1992 - 1995), între un gardian sârb dintr-un lagăr de prizonieri, care face eforturi foarte mari pentru a o proteja pe fosta lui iubită, o femeie musulmană, încarcerată în acel loc.

Războiul din Bosnia a făcut circa 100.000 de morţi, iar mai multe mii de femei au fost violate în timpul acestui conflict, potrivit organizaţiilor internaţionale.

Angelina Jolie este una dintre actriţele cel mai bine plătite de la Hollywood, cu venituri de 20 de milioane de dolari câştigate în ultimele 12 luni, potrivit revistei Forbes. Actriţa, care a fost nominalizată pentru a doua oară la premiile Oscar în februarie 2009, pentru rolul din "Schimbul/ Changeling", regizat de Clint Eastwood, are o relaţie de mai mulţi ani cu actorul Brad Pitt, alături de care a şi jucat în "Dl. & Dna. Smith". Jolie a devenit celebră graţie rolului principal din franciza "Lara Croft", a jucat în multe producţii cu succes la public, dar a câştigat şi premiul Oscar pentru rol secundar, în 2000, cu rolul din "Tinereţe furată/ Girl, Interrupted".

Gala premiilor decernate de Sindicatul producătorilor americani va avea loc pe 21 ianuarie 2012.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici