Angelina Jolie, acuzată de plagiat de un jurnalist croat. Vedeta ar fi furat ideea care stă la baza filmului său de debut regizoral

Un jurnalist croat a dat-o în judecată pe Angelina Jolie, revendicându-şi în instanţă ideea care stă la baza filmului care marchează debutul regizoral al celebrei actriţe americane.

535 afișări
Imaginea articolului Angelina Jolie, acuzată de plagiat de un jurnalist croat. Vedeta ar fi furat ideea care stă la baza filmului său de debut regizoral

Angelina Jolie, acuzată de plagiat de un jurnalist croat. Vedeta ar fi furat ideea care stă la baza filmului său de debut regizoral (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Mi-a luat ideea!", spune jurnalistul croat James J. Braddock. El o acuză pe Angelina Jolie că ar fi folosit ideea în filmul "In the Land of Blood and Honey", care marchează debutul regizoral al actriţei, potrivit dailymail.co.uk.

Într-o serie de documente oficiale obţinute de RadarOnline, James J. Braddock pretinde că un articol pe care el l-a scris şi publicat în 2007 stă la baza filmului "In the Land of Blood and Honey", la care Angelina Jolie semnează regia şi scenariul.

Braddock susţine că există similitudini între articolul său şi scenariul filmului Angelinei Jolie. Personajul principal al filmului, o femeie musulmană, ar fi şi centrul articolului său, mai spune Braddock.

Filmul "In the Land of Blood and Honey", a cărei lansare oficială în cinematografe este prevăzută pentru data de 23 decembrie 2011, are o distribuţie alcătuită în totalitate din actori bosniaci, cei mai mulţi dintre aceştia fiind copii în perioada războiului care a devastat această ţară în anii '90.

Potrivit sinopsisului oficial, filmul are ca temă centrală o poveste de dragoste din timpul războiului din Bosnia (1992 - 1995), între un gardian sârb dintr-un lagăr de prizonieri, care face eforturi foarte mari pentru a o proteja pe fosta lui iubită, o femeie musulmană, încarcerată în acel loc.

O asociaţie a femeilor bosniace, victime ale violenţelor sexuale în timpul războiului, a denunţat, la sfârşitul lui 2010, printr-o scrisoare adresată experţilor ONU, "ignoranţa" actriţei americane Angelina Jolie. În această scrisoare, adresată Înaltului Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (United Nations High Commissioner for Refugees, UNHCR), pe care actriţa americană îl reprezintă în calitate de ambasadoare a bunăvoinţei, membrele asociaţiei bosniace s-au declarat "profund preocupate".

Actriţa americană, care debutează ca regizoare cu acest film, a turnat majoritatea scenelor în Ungaria. După câteva probleme cu obţinerea autorizaţiei de filmare în Bosnia, la presiunile asociaţiilor victimelor războiului asupra autorităţilor locale, doar câteva secvenţe panoramice au fost turnate în Bosnia, în absenţa actriţei. Însă zvonurile despre scenariul filmului, amplificate în presa locală, au provocat reacţii dure din partea asociaţiilor victimelor războiului din această ţară.

Angelina Jolie a cerut să se întâlnească cu membrele acestei organizaţii, "pentru a clarifica aceste neînţelegeri", însă întâlnirea nu a avut loc niciodată.

Potrivit preşedintei asociaţiei, Bakira Hasecic, membrele asociaţiei au fost invitate de Jolie la Budapesta, pentru a o întâlni în timpul filmărilor, însă această invitaţie a fost refuzată. "Crimele s-au produs aici, în Bosnia, iar noi vrem să o întâlnim aici", a explicat Bakira Hasecic.

Angelina Jolie a anunţat că va regiza şi va juca într-un film a cărui acţiune se petrece în timpul războiului din Bosnia (1992 - 1995), într-o declaraţie dată publicităţii în luna august 2010, de UNHCR.

Războiul din Bosnia a făcut circa 100.000 de morţi, iar mai multe mii de femei au fost violate în timpul acestui conflict, potrivit organizaţiilor internaţionale.

Angelina Jolie este una dintre actriţele cel mai bine plătite de la Hollywood, cu venituri de 20 de milioane de dolari câştigate în ultimele 12 luni, potrivit revistei Forbes. Actriţa, care a fost nominalizată pentru a doua oară la premiile Oscar în februarie 2009, pentru rolul din "Schimbul/ Changeling", regizat de Clint Eastwood, are o relaţie de mai mulţi ani cu actorul Brad Pitt, alături de care a şi jucat în "Dl. & Dna. Smith". Jolie a devenit celebră graţie rolului principal din franciza "Lara Croft", a jucat în multe producţii cu succes la public, dar a câştigat şi premiul Oscar pentru rol secundar, în 2000, cu rolul din "Tinereţe furată/ Girl, Interrupted".

În luna iulie, Angelina Jolie a fost invitata de onoare a galei de închidere a Festivalului de Film de la Sarajevo 2011, în cadrul căreia celebra actriţă americană a primit trofeul onorific "Inima oraşului Sarajevo" (Heart of Sarajevo Honorary Award).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici