Anunţ trist al guvernului australian: Este oficial - primul mamifer dispărut din cauza schimbărilor climatice provocate de om

Autorităţile australiene au anunţat zilele trecute că un mic mamifer a dispărut, din cauza schimbărilor climatice, transmite publicaţia SlashGear.

23432 afișări
Imaginea articolului Anunţ trist al guvernului australian: Este oficial - primul mamifer dispărut din cauza schimbărilor climatice provocate de om

Anunţ trist al guvernului australian: Este oficial - primul mamifer dispărut din cauza schimbărilor climatice

Ministrul federal al Mediului, Melissa Price, a spus că Bramble Cay melomys este acum, oficial, o specie dispărută. Este pentru prima dată în istorie când un mamifer dispare din cauza acţiunilor directe ale omului.

Micuţul rozător trăia pe insula Bramble Cay şi era numit „cel mai izolat mamifer din Australia”. Specia era vulnerabilă din cauza arealului redus. Insula se ridică la doar 3 metri deasupra nivelului mării.

Suprafaţa disponibilă pentru aceste animale s-a redus semnificativ în ultimii ani, pe măsură ce nivelul mării a crescut din cauza topirii gheţii la cei doi poli.

Melomys atingea la maturitate o greutate de 100 de grame şi o lungime de 15 cm.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici