Arme pentru Brad Pitt, confiscate de o echipă SWAT la Budapesta

Mai multe zeci de arme, inclusiv puşti de asalt AK-47 şi puşti cu lunetă, au fost confiscate de o echipă SWAT dintr-un depozit din Budapesta, acestea fiind destinate să servească drept recuzită pentru filmul "World War Z", al cărui protagonist este Brad Pitt, însă fiind perfect funcţionale.

640 afișări
Imaginea articolului Arme pentru Brad Pitt, confiscate de o echipă SWAT la Budapesta

Arme pentru Brad Pitt, confiscate de o echipă SWAT la Budapesta (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Potrivit people.com, poliţia a descins, luni, pe platourile de filmare ale peliculei "World War Z" şi a confiscat 85 de arme, ce fuseseră declarate nefuncţionale în actele de transport, dar care erau încărcate.

"Cele 85 de arme au fost confiscate dintr-un depozit, pentru că nu erau complet nefuncţionale, aşa cum trebuia să fie", au precizat autorităţile maghiare.

Numind întregul arsenal "un butoi cu pulbere", reprezentanţii poliţiei au atras atenţia că un accident mortal s-ar fi putut întâmpla.

"Lucrăm cu autorităţile pentru a rezolva această problemă", a spus şi un reprezentant al producţiei "World War Z".

Potrivit şefilor Unităţii Antiterorism din Ungaria, directorul Hajdu Janos şi directorul adjunct Zsolt Bodnar, armele au fost aduse la Budapesta în aceeaşi zi cu un avion privat, de la o companie către un individ. "Este cât se poate de ilegal să transporţi astfel de arme, chiar dacă erau folosite pentru filmări şi sperăm că nu erau", au spus aceştia pentru Us Magazine.

Compania lui Brad Pitt, Plan B Entertainment, este cea care produce "World War Z", un thriller SF despre o invazie de zombies, regizat de Marc Forster, care va avea premiera în cinematografele americane pe 21 decembrie 2012. Filmările, care au debutat în vara aceasta în Malta, continuând în Marea Britanie, trebuia să înceapă luni la Budapesta.

La sfârşitul lunii august, în timpul filmărilor desfăşurate la Glasgow, în Scoţia, Brad Pitt, protagonistul şi unul dintre producătorii executivi ai filmului, a prevenit accidentarea gravă a unei femei care făcea figuraţie şi care risca să fie călcată în picioare de alte sute de figuranţi. Pitt se afla aproape de acea femeie când aceasta a căzut şi a ajutat-o să se ridice foarte repede.

"Era un adevărat haos. 700 de figuranţi încercau să devasteze acea stradă - se loveau de maşini în mişcare, camere de filmat şi militari care aveau cu ei arme grele. El (Brad Pitt, n.r.) nu a avut timp să vorbească cu acea femeie, deoarece totul s-a petrecut la jumătatea scenei. După aceea, ea i-a spus că îi este recunoscătoare, chiar dacă avea un genunchi destul de rău zgâriat", a declarat o sursă.

Potrivit publicaţiei Scottish Sun, mai mulţi figuranţi au suferit diverse accidentări - fracturi, tăieturi şi vânătăi - în timpul filmărilor pentru acest thriller SF.

Filmul spune povestea unui angajat al Organizaţiei Naţiunilor Unite, interpretat de Pitt, care călătoreşte în toată lumea încercând să oprească invazia de zombies care distruge omenirea. Scenariul a fost scris de Matthew Michael Carnahan, având la bază romanul "World War Z: An Oral History of the Zombie War" scris de Max Brooks.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici