"Avatar", criticat în termeni duri de Vatican

Filmul "Avatar", de James Cameron, a fost criticat în termeni duri într-un articol publicat în L'Osservatore Romano, publicaţia oficială a Vaticanului, unde a fost calificat drept "o dulcegărie sentimentală", informează variety.com.

204 afișări
Imaginea articolului "Avatar", criticat în termeni duri de Vatican

"Avatar", criticat în termeni duri de Vatican (Captură foto)

Filmul "Avatar", o peliculă 3D regizată de James Cameron, a avut premiera la Vatican sâmbătă seară, la Auditorium Conciliazione, din apropiere de Catedrala Sf. Petru.

Acelaşi articol califică acţiunea din filmul lui Cameron drept "insipidă".

"Concentrându-se pe recrearea universului fantastic de pe Pandora, filmul spune doar o poveste, fără o explorare în profunzime a subiectului", se afirmă în articolul publicat în L'Osservatore Romano.

Autorii aceluiaşi articol deplâng faptul că, "deşi există tehnologii încântătoare din belşug, filmul prezintă prea puţine emoţii umane autentice".

Vatican Radio, care emite în lumea întreagă, critică filmul "Avatar" pentru faptul că "promovează acele pseudo-doctrine ce au făcut ca ecologia să devină religia noului mileniu".

În ultimii ani, presa din Vatican a comentat tot mai mult cultura pop, adeseori criticând anumite filme, precum "Codul lui Da Vinci", considerat la vremea lansării lui o potenţială ameninţare pentru interesele Bisericii catolice.

Recent, însă, într-un articol publicat în L'Osservatore Romano, editorii de la Vatican au lăudat serialul "Familia Simpson", cu ocazia celei de-a 20-a aniversări a celebrei producţii animate de televiziune, pentru "stilul realist şi inteligent în care este scris".

Filmul "Avatar" va rula în Italia începând de vineri, în 800 de săli de cinematograf.

"Avatar", cel mai recent film al lui James Cameron, lansat la 12 ani după succesul înregistrat cu "Titanic" (1997) - devenit lungmetrajul cu cele mai mari încasări din istoria cinematografiei (1,8 miliarde de dolari) -, a ajuns deja pe poziţia a doua a box office-ului mondial, cu încasări totale de 1,3 miliarde de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici