Averea lui Michael Jackson ar putea creşte cu 200 de milioane de dolari

Vânzările de albume, lansarea unui film şi diverse contracte de merchandising ar putea spori averea regretatului cântăreţ Michael Jackson cu 200 de milioane de dolari până la sfârşitul anului, a anunţat Los Angeles Times.

130 afișări
Imaginea articolului Averea lui Michael Jackson ar putea creşte cu 200 de milioane de dolari

Averea lui Michael Jackson ar putea creşte cu 200 de milioane de dolari (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Michael Jackson

Brandul Michael Jackson va genera venituri de cel puţin 50 de milioane de dolari în fiecare an, a declarat John Branca, unul dintre executorii testamentului starului şi fost avocat al acestuia.

Vânzările albumelor lui Michael Jackson au crescut spectaculos după decesul lui şi câteva zeci de cântece noi ale acestuia, nelansate încă, ar putea fi incluse pe un viitor album, au explicat administratorii averii celebrului cântăreţ american.

John Branca consideră că vânzările de discuri şi alte surse conexe ar putea genera profituri de 100 de milioane de dolari până la sfârşitul anului. Un film bazat pe ultimele repetiţii ale cântăreţului, ce va fi lansat în octombrie, alături de alte contracte comerciale vor genera alte 100 de milioane de dolari, până în decembrie, a explicat acelaşi John Branca.

Michael Jackson a decedat pe 25 iunie, în urma unui stop cardiac, lăsând în urma lui datorii de aproximativ 400 de milioane de dolari, potrivit publicaţiei americane. Însă valoarea averii sale, ce include drepturile deţinute de starul pop în compania Sony/ATV Music, proprietara catalogului muzical Beatles, depăşeşte aceste datorii cu cel puţin 200 de milioane de dolari.

John Branca a declarat pentru LA Times că nu intenţionează să vândă acest catalog: "Cu siguranţă nu îl vom vinde".

Luni, un judecător din Los Angeles se va pronunţa asupra unor contracte de merchandising încheiate de administratorii averii starului cu Bravado International Group şi asupra unei viitoare expoziţii itinerante în care au fost incluse diverse obiecte ce i-au aparţinut "Regelui muzicii pop".

Judecătorul trebuie să supervizeze aceste contracte, deoarece testamentul lui Michael Jackson, redactat în 2002, face, în prezent, obiectul unei proceduri de supraveghere judiciară, prin care autorităţile americane se asigură că toţi creditorii starului vor fi despăgubiţi şi că averea acestuia va fi administrată în mod legal.

Reeditarea autobiografiei "Moonwalk", lansată iniţial în 1998, şi lansarea unui album foto de lux, de 400 de pagini, inspirat din viaţa şi cariera megastarului, au fost deja autorizate.

Michael Jackson şi-a lăsat întreaga avere unui fond ai cărui beneficiari sunt mama lui, Katherine Jackson, cei trei copii ai săi şi câteva fundaţii de caritate.

Doctorul Conrad Murray La aproape două luni după moartea sa, poliţia americană continuă să investigheze un posibil caz de omucidere.

Reşedinţele şi birourile lui Conrad Murray, medicul personal al starului, au fost percheziţionate de mai multe ori de poliţia americană, care anchetează o asociere între decesul cântăreţului şi dependenţa lui de un anestezic puternic care îl ajuta să adoarmă.

LA Times, citând surse apropiate cazului, a anunţat, joi, că doctorul Conrad Murray ar fi procurat pe cale legală un anumit anestezic, pe care i-l administra lui Michael Jackson împotriva insomniei.

Aceeaşi publicaţie susţine că medicul l-ar fi lăsat nesupravegheat pe Michael Jackson, aflat deja sub influenţa anestezicului, şi a ieşit din camera acestuia pentru a da câteva telefoane, în dimineaţa morţii cântăreţului american.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici