Balul de Halloween a adunat peste 500.000 euro, pentru a ajuta 1.200 de copii să meargă la grădiniţă

La Balul de Caritate de Halloween, ce s-a desfăşurat sâmbătă, la Palatul Parlamentului, şi l-a avut ca invitat special pe Nicolas Cage, mai mult de 500.000 de euro au fost promişi pentru a ajuta 1.200 de copii săraci să meargă zi de zi la grădiniţă.

179 afişări

Imaginea articolului Balul de Halloween a adunat peste 500.000 euro, pentru a ajuta 1.200 de copii să meargă la grădiniţă

Balul de Halloween a adunat peste 500.000 euro, pentru a ajuta 1.200 de copii să meargă la grădiniţă (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Invitatul special al serii a fost actorul Nicolas Cage,care a venit Balul de Caritate de Halloween împreună cu soţia şifiul său şi a vorbit despre importanţa educaţiei pentrucopii. Nicolas Cage se află în România pentru filmările celui mairecent proiect al său, "Ghost Rider 2", iar filmările vor începe pe1 noiembrie.

Nicolas Cage a venit cu puţin timp înainte de începerea baluluişi, în timpul evenimentului, a stat la aceeaşi masă cu vedeta ProTV, Andreea Esca, şi cu vedeta de televiziune Andreea Marin,regizorul Cristian Mungiu şi Teodor Baconschi, ministrul AfacerilorExterne.

De asemenea, Nicolas Cage a ţinut un scurt discurs, pe scenă."Halloween fericit tuturor, trăiască Dracula!", a spus Nicolas Cagela intrarea pe scenă. Celebrul actor, câştigător al unui premiuOscar pentru rolul din "Leaving Las Vegas/ Părăsind Las Vegas"(1995), a devenit conştient de nedreptăţile sociale după ce a jucatîn "War Lord/ Traficantul de arme", împreună cu Ethan Hawke, fiullui Leslie Hawke.

Totodată, Nicolas Cage a spus despre România, că este "un loccare îl inspiră"'. "Vreau să subliniez că problema copiilor, careau un viitor nesigur, nu este exclusiv o problemă românească, esteo problemă internaţională, care afectează multe ţări. Aş vrea să văgândiţi cum ar arăta ţara dumneavoastră frumoasă dacă aceşti copiiar avea ocazia (...) să beneficieze de o educaţie", a mai spusactorul.

Şi Leslie Hawke a subliniat importanţa ajutorului adusde donatori cauzei sale. "Într-o democraţie, esteresponsabilitatea tuturor să se asigure că toţi copiii merg laşcoală - nu doar a guvernului şi nu doar a companiilor mari, ci şia societăţii civile - şi aceştia suntem noi", a spus ea.

Anul acesta, Balul de Caritate de Halloween a fostorganizat sub înaltul patronaj al Ministerului AfacerilorExterne. Astfel, ministrul Afacerilor Externe, TeodorBaconschi, a mărturisit că se află la eveniment nu pentru căiubeşte Halloween-ul, ci pentru că apreciază ce face Ovidiu Rom.Pentru ca schimbările să fie şi mai puternice, Baconschi a sugeratca "societatea civilă şi guvernele să îşi unească puterile".

Sumele donate în cadrul ediţei a şasea a Balului deCaritate de Halloween au variat între 50 de euro şi 11.000 deeuro. Un colier din aur alb de 18 carate, decorat cu 267de diamante totalizând împreună 4,2 carate, a fost donat pentruBalul de Caritate de Halloween de către casa de diamante Rafael& Sons, ca recompensă pentru cea mai mare sumă donată.

E.ON a plătit 21.000 de euro pentru colierul de diamante şi l-adonat Asociaţiei Ovidiu Rom, pentru a fi folosit în continuare înactivităţile de strângere de fonduri.

Dintre numele donatorilor s-au tras la sorţi, apoi, numelecâştigătorilor de vouchere, oferite în cadrul Balului. Astfel,fotomodelul Valentina Pelinel, soţia deputatului Cristian Boureanu,a intrat în posesia unui voucher la magazinul Victoria 46.

Nu a lipsit, de asemenea, nici concursul de costume deHalloween. Cum anul acesta tema Balului a fost anii '50, "Rebel cuo cauză", pe scenă au urcat zece participanţi cu asemeneacostumaţii. Printre cei trei câştigători s-au numărat Radu Florescuşi soţia lui, vedeta Pro TV Amalia Enache, dar şi Ela Voineag. Cutoţii au câştigat câte un aspirator Electolux personalizat de câteun designer român - Mihai Albu, Lena Criveanu şi, respectiv,Kristina Dragomir.

În cadrul evenimentului o pereche de pantofi Christian Dioraparţinând Madonnei şi câştigată la ediţia din 2009 a Balului deCaritate de Halloween a fost donată înapoi Asociaţiei Ovidiu Rom deCarrefour România.

Valeriu Nicolae, în numele organizaţiei Policy Center for Romaand Minorities, a oferit premii în numele Comisiei Europenepersonalităţilor care s-au implicat în campania naţională "Şcoalate face mare". Printre ele s-au numărat Andreea Esca, AndreeaMarin, Margareta Pâslaru, Dana Deac şi Cristian Mungiu.

"Niciunul dintre noi nu ar trebui să primească niciun premiu.Toate premiile ar trebui să fie trimise către Leslie Hawke", a spusvedeta Pro TV, Andreea Esca. "Leslie Hawke nu s-a născut înRomânia, dar îi pasă de copiii români mai mult decât oricui", a maispus Andreea Esca.

La rândul său, Andreea Marin a ales să trimită trofeul câştigatcătre şcoala unde aceasta a filmat spotul campaniei de anul trecut.Pe de altă parte, Cristian Mungiu a spus că, pentru o cauză care leaparţine, oamenii nu ar trebui să primească niciun premiu. După unmic spectacol, prezentat de amfitrionii serii, Laura Cosoi şiSmiley, a început seria donaţiilor.

Seara a continuat cu un After Party la care maestră deceremonii a fost Loredana, care a cântat de la melodii pop până lapiese de inspiraţie folclorică.

After Party-ul a fost deschis de cei 66 de membri aifanclub-ului Michael Jackson, care au dansat pe piesa "Thriller".Donaţiile au continuat şi pe parcursul serii, cu atât mai mult cucât accesul la After Party-ul de la Palatul Parlamentului încurajao donaţie de 100 de lei.

La Halloween Charity Ball au participat, printre alţii, şi AdelaPopescu, Nicoleta Luciu, Iulia Vântur şi Ducu Bertzi.

Balul de Caritate de Halloween este un eveniment de strângere defonduri pentru programele desfăşurate de Asociaţia Ovidiu Rom.Sumele strânse din donaţii vor fi folosite pentru a susţineprogramul "Fiecare Copil în Grădiniţă", prin care Ovidiu Rom ajută1.200 de copii din 20 comunităţi din România să meargă lagrădiniţă.

Misiunea Asociaţiei Ovidiu Rom este de a aduce fiecare copilsărac în grădiniţă şi în şcoală - pentru că acei copii care începşcoala mai târziu decât colegii lor, din cauza sărăciei, nu vorputea niciodată să recupereze diferenţa creată deja.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Taguri:
HALLOWEEN ,
BALL ,
COPII
Versiunea: mobil  |  completa

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax SA.