Barack Obama, în patru ipostaze: islamist, homosexual, bandit mexican şi mafiot - FOTO

Un afiş uriaş pe care sunt desenate patru caricaturi înfăţişându-l pe Barack Obama, în postura de kamikaze islamist, homosexual, bandit mexican şi mafiot, a generat un val de critici în Statele Unite, în apropierea alegerilor legislative din noiembrie.

56 afișări
Imaginea articolului Barack Obama, în patru ipostaze: islamist, homosexual, bandit mexican şi mafiot - FOTO

Barack Obama, în patru ipostaze: islamist, homosexual, bandit mexican şi mafiot - FOTO (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Sub caricaturile înfăţişându-l pe preşedinte se poate citi mesajul "Vote democRAT". Afişul este lipit pe un imens panou, la Grand Junction, un oraş din Colorado, în vestul Statelor Unite, şi a atras atenţia presei din întreaga lume.

"Este mai mult decât respingător, este o lipsă de respect", a declarat Martelle Daniels, un oficial local din cadrul Partidului Democrat, în opinia căreia este vorba despre un act "rasist şi homofob".

Sub caricaturile preşedintelui american sunt desenaţi şobolani, fiecare purtând o inscripţie, ca "IRS", Administraţia americană responsabilă cu impozitele, "EPA", Agenţia americană de Protecţie a Mediului, sau "FED", Banca centrală americană.

Chuck Pabst, un oficial republican din acest oraş, a declarat pentru cotidianul Grand Junction Sentinel că afişul este "de prost gust". "Este reprobabil şi lipsit de respect", a declarat el. "Să ridiculizezi pe cineva în acest fel este pueril", a continuat Pabst.

Comitatul Mesa, în care se află Grand Junction, este controlat de republicani, iar conservatorii devin tot mai numeroşi şi sunt grupaţi în numeroase organizaţii ultraconservatoare ale Tea Party.

Afişul a fost realizat de artistul Paul Snover, care activează pe numeroase site-uri Tea Party. El nu a putut fi contactat de AFP imediat, dar a declarat, pentru Grand Junction Daily Sentinel, că nu are dreptul să dezvăluie cine l-a plătit pentru a realiza afişul.

Dennis Lucas, un om de afaceri din Grand Junction, proprietarul panoului de afişaj, a declarat că nu poate spune cui l-a închiriat.

Alegerile legislative de la 2 noiembrie se anunţă dificile pentru democraţi şi preşedintele Barack Obama, sondajele fiind favorabile republicanilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici