Bârlad: 200 de găini şi cocoşi, patru vaci şi doi viţei, scoşi la licitaţie de Grădina Zoologică

Două sute de găini şi cocoşi, dar şi patru vaci şi doi viţei vor fi scoşi la licitaţie de Grădina Zoologică din Bârlad, după ce conducerea unităţii a considerat că nu se mai justifică creşterea acestora, preţul de pornire pentru o pasăre fiind de 10 lei, iar pentru un kilogram de carne în viu, 4 lei.

1639 afișări
Imaginea articolului Bârlad: 200 de găini şi cocoşi, patru vaci şi doi viţei, scoşi la licitaţie de Grădina Zoologică

Bârlad: 200 de găini şi cocoşi, patru vaci şi doi viţei, scoşi la licitaţie de Grădina Zoologică (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax Foto)

Conducerea Grădinii Zoologice din Bârlad a decis să scoată la vânzare, prin licitaţie publică, 200 de găini şi cocoşi de ornament, precum şi patru vaci şi doi viţei, animale folosite pentru activităţile conexe, cum ar fi asigurarea laptelui pentru creşterea puilor de animale.

Preţul de pornire al licitaţiilor pentru păsări, stabilit prin hotărâre de Consiliu Local, este de 10 lei pentru o găină şi 15 lei pentru un cocoş, iar la animale, 4 lei pentru un kilogram de carne în viu.

”Oricine poate participa la licitaţie, este una publică şi se va desfăşura în conformitate cu prevederile legale. Noi am făcut propunerea către Primărie, care se va ocupa de proceduri”, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX directorul Grădinii Zoologice Bârlad, Adrian Cărăbăţ.

Potrivit acestuia, cele 200 de păsări şi şase animale vor fi scoase la licitaţie întrucât creşterea lor nu se mai justifică, fiind în excedent.

La Grădina Zoologică din Bârlad, care se întinde pe o suprafaţă de 5,6 hectare, sunt 34 de specii de animale, între care lei, tigri, jaguari, lupi, vulpi, urşi, lame şi zimbri.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici