Ben Kingsley va juca într-o miniserie TV despre faraonul Tutankhamon

Ben Kingsley va juca într-o miniserie TV despre faraonul Tutankhamon, în care starul britanic va interpreta rolul marelui vizir Ay, consilierul principal al liderului egiptean din Antichitate, informează contactmusic.com.

250 afișări
Imaginea articolului Ben Kingsley va juca într-o miniserie TV despre faraonul Tutankhamon

Ben Kingsley va juca într-o miniserie TV despre faraonul Tutankhamon (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Această miniserie TV va avea şase episoade şi va fi filmată în Maroc şi în Canada în toamna acestui an. Producţia va avea premiera în 2015 pe postul american de televiziune Spike TV.

"«Tut» este cel mai mare şi cel mai ambiţios proiect din istoria postului Spike TV. Cine ar putea să conducă mai bine distribuţia acestei producţii decât unul dintre cei mai mari actori ai generaţiei sale - Ben Kingsley. Personajul pe care el îl interpretează, Ay, reprezintă adevărata putere din spatele tronului lui Tutankhamon. Suntem norocoşi să avem în distribuţia proiectului nostru un actor de statura lui Ben Kingsley pentru a aduce la viaţă acest personaj", a declarat Sharon Levy, directorul executiv al postului Spike TV.

Ben Kingsley nu este străin de roluri care au legătură cu Egiptul Antic - actorul britanic a fost distribuit în rolul unui faraon în următorul film din franciza "O noapte la muzeu", intitulat "Night at the Museum: Secret of the Tomb".

El l-a interpretat şi pe prinţul egiptean devenit profet Moise, în lungmetrajul de televiziune "Biblia: Moise" din 1995.

Ben Kingsley - pe numele real Krishna Pandit Bhanji, născut la Scarborough, în Marea Britanie, dintr-o mamă britanică şi un tată de origine indiană - a debutat ca actor de teatru la Londra, în anul 1966. Actorul şi-a ales mai târziu pseudonimul de Ben Kingsley, s-a alăturat Royal Shakespeare Company în 1967 şi a debutat pe marile ecrane în 1972, cu un rol în thrillerul "Fear Is The Key".

Un deceniu mai târziu, interpretarea lui Gandhi în filmul cu acelaşi titlu, regizat de Richard Attenborough, i-a adus celebritatea şi premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol principal.

Actorul britanic, nominalizat de alte trei ori la premiile Oscar, are, începând din mai 2010, şi o stea pe Hollywood Walk of Fame din Los Angeles.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici